nagy támogatást kaptak

2019.08.17. 15:14

Kaba és Hegyközcsatár megmutatja, közösen is tudnak ünnepelni

Szegi Emma, Kaba és Bónisz Sándor, Hegyközcsatár polgármestere közös sikert jelentett be.

Fotó: Kovács Péter

Ez pedig Kaba testvértelepülésének, Hegyközcsatárnak a gesztorságával megvalósult, 70 ezer eurós ROHU program pályázati támogatása volt.

Szegi Emma elmondta, hogy Kabán a négy adventi hétvége megünneplését, az augusztus 20-ához kapcsolódó ünnepségeket, továbbá a februárban tartandó II. Kaba Város jégbontó bálját támogatja a pályázata. Ennek volt egy eszközbeszerzési része is, amelyben a városközpont villanyoszlopai és több középület új karácsonyi díszkivilágítást kap majd. A kabaiak már ellátogattak a testvértelepülésre, táncosok, énekesek vettek részt egy ottani eseményen.

Fotó: Kovács Péter

– Örülök a közös projektnek, amivel meg tudjuk mutatni a világnak, hogy a románok és a magyarok nem csak ellenkeznek, hanem együtt is tudnak ünnepelni – kezdte Bónisz Sándor. – Mi mobil színpadot vásároltunk, nálunk is új díszkivilágítás lesz karácsonyra, ennek közbeszerzési eljárását megkezdtük, továbbá szüreti bált rendezünk. A mobil színpadot használatra felajánlottuk a kabaiaknak, ha arra szükségük van rendezvényeiken.

2003-ban kezdődött

A pályázati kiírás 2017-ben jelent meg, 2018 volt a pályázás éve. A pénzt ez év október végéig kell felhasználniuk, de érthető okok miatt ezt fél évvel meghosszabbították.

A Napló kérdésére Szegi Emma elmondta: Hegyközcsatárral 2003 óta van kapcsolatuk, akkor a Kabai Nyári Színház Társulat a partiumi településen is bemutatta az István a király című produkciót, majd az együttműködésük nem szakadt meg, sőt a kölcsönös látogatások hatására folyamatosan mélyült. Évente többször is megfordulnak egymás településén.

Kaba polgármestere hozzátette, hogy Hegyközcsatárral közös pályázatok a későbbiekben is lesznek.

KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában