korszerűsítés

2019.10.19. 12:57

Megújult a csökmői iskola, áldást mondott a pap

A tankerület belülről, a települési önkormányzat kívülről korszerűsítette az oktatási intézmény épületét.

Fotó: B. Kiss Andrea

Befejeződött a csökmői „emeletes iskola” felújítása. Az iskolát működtető Berettyóújfalui Tankerület korábban már elvégezte a belső korszerűsítést, most egy sikeres pályázatnak köszönhetően a tulajdonos helyi önkormányzat jóvoltából a külső felújítás is megtörtént. Ebből a támogatásból a hőszigetelés, a fűtéskorszerűsítés és az akadálymentes mosdók kialakítása valósulhatott meg.

Az ünnepélyes átadás október 8-án megtörtént. A rendezvényt megtisztelte és beszédet mondott Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is. Nagy Tibor, Csökmő polgármestere is szólt a jelenlévőkhöz, majd Szabó Gyula református lelkész áldást adott a megújult épületre és a benne dolgozókra, tanulókra. Az ünnepi műsort Gajdáné Kiss Edit tanárnő vezényelte le, szavalatot hallottunk Szokolai Vandától, és két zenedarabot Kovács Adrienntől, valamint felkészítő tanárától, Gál Istvántól. A nemzeti színű szalagot Tóthné Almási Zsuzsanna iskolaigazgató vágta át Pajna Zoltánnal, Vitányi Istvánnal és Nagy Tiborral közösen. Ezt követően megtekintették a korszerűsítéseket, majd az önkormányzat nagytermébe kötetlen beszélgetésre invitáltak mindenkit egy kis vendéglátással összekötve.

B. Kiss Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában