ezeket olvasták a legtöbben

2020.01.02. 16:20

A balesetek és az autópálya taroltak az év utolsó hónapjában

Nagy meglepetés nincs, összességében decemberben is a baleseti hírek vonzották a legtöbb olvasót.

Fotó: Matey István

Balesetekkel, közérdekű információkkal, meghökkentő történetekkel és az autópályával kapcsolatos írásokra kattintottak rá a legtöbben. A legolvasottabb cikkeket egy csokorba gyűjtöttük, ezzel emlékezünk vissza 2019 utolsó hónapjára.

1. Még bőven van munka az autópályán

Az autópályákra nagy igény van, számtalan embert foglalkoztat az, hogy az egyes építkezések hogyan haladnak, mikor vehetik birtokba az utazók az új aszfaltcsíkokat. Hajdú-Biharban gőzerővel készül az M4-es sztráda, amely számos településnek hozhat fellendülést és megkönnyebbülést, éppen ezért nem meglepő, hogy visszatérő és népszerű téma lett belőle. A munkálatokról december második napján is beszámoltunk, szóba kerültek a megyei, illetve a határon túli állapotok, továbbá az is kiderült, hogy a tervezetthez képest később, 2020 nyarán adhatják át a Berettyóújfalu és a nagykereki országhatár közötti szakaszt.

2. Életveszélyesen megsérült a gyalogos

Az utóbbi időben sajnálatos módon megnőtt a balesetek, gyalogosgázolások száma. December 16-án, kora reggel a debreceni Böszörményi út és az Akadémia utca sarkán, tisztázatlan körülmények között ütöttek el egy járókelőt, aki az elsődleges információk szerint súlyosan megsérült.

3. Szabolcsban vesztette életét egy nyíracsádi férfi

December 17-én, Székely külterületén történt az a baleset, amelyben egy 45 éves hajdú-bihari lakos életét vesztette. A tragédiában egy kamion és egy személyautó volt érintett, utóbbit a nyíracsádi férfi vezette.

4. Mentőhelikopterrel érkezett sérült Debrecenbe egy Egernél történt baleset után

Hárman életveszélyes sérülést szereztek egy Eger és Kerecsend között történt balesetben december 14-én. Összesen hatan sérültek meg, egy nő és két férfi azonban súlyos koponya-, mellkas- és belső sérüléseket szenvedett, őket a mentőhelikopterek a budapesti Honvéd kórházba, Debrecenbe, illetve Miskolcra vitték.

5. Halálra gázoltak egy fiatal nőt Hajdúnánáson

Egy hajdúnánási telephelyről kapott bejelentést december 2-án a rendőrség, ahol tolatás közben szorított a falhoz egy 20 éves nőt egy tehergépkocsi. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben életét vesztette.

6. Személyautó és motor ütközött Debrecenben

A baleset a Mester utcán történt december 19-én. Információink szerint az autó vezetője – záróvonalon keresztülhaladva – szabálytalanul kanyarodott, amikor a motoros a járműnek csapódott. A balesetben a kétkerekű vezetője súlyos sérülést szenvedett.

7. Az ünnepek alatt változott a szemétszállítás rendje

A december végi ünnepi időszak miatt mindig felborul a mindennapok megszokott rendje, éppen ezért nem meglepő, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy karácsonykor és szilveszterkor mikor és hogyan szállítják el a szemetet.

8. A teherforgalom csökkenése miatt várják az autópályát

Heti szavazásainkat hétről-hétre kiértékeljük, tettük ezt akkor is, mikor a téma az M4-es autópályához kapcsolódott. A kérdésre, miszerint mivel lesz könnyebb a közlekedés az autópálya átadása után, sokan úgy válaszoltak, hogy elsősorban a teherforgalom csökkenése miatt lesz jó hatással a települések életére.

9. Árokba borult egy autó Hajdúszoboszlón

Lesodródott az útról, majd az árokba borult egy autó december 11-én, sérültekről nem érkezett hír.

10. Három nap, három ország

Kolozsvári Nóra és párja, Bisi Tamás mindössze három nap alatt pipált ki két dolgot is a bakancslistáján, hiszen egy hétvége alatt jutottak el Barcelonában és Párizsba. Sokáig tanakodtak azon, hogy hová utazzanak, végül a két világvárosra esett a választásuk. A döntést nem bánták meg, rengeteg élménnyel lettek gazdagabbak.

11. Útlezárás kamionos baleset miatt

Egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze a Szoboszlói út és a Bornemissza utca kereszteződésében december 20-án. A baleset miatt az érintett útszakaszt le kellett zárni, míg az autóbuszok terelőúton közlekedtek.

12. Rengeteg vásárló járt a Zsibin az év utolsó szombatján

A debreceni Zsibogó igen kedvelt a cívisvárosban, a használtcikk piacon számtalan ember megfordul, sokan vásárolnak, míg mások csak nézelődnek. December 28-án az ő kedvüket a hideg és a szél sem vette el, így a kint lévő árusok bizakodhattak abban, hogy a portékájukra akad vevő.

13. Nincs több hátsó kapu a Messengerbe

December végén jelentették be, hogy az egyik legismertebb alkalmazás újítása miatt a jövőben már nem lehet telefonszámmal regisztrálni, mindenképpen szükséges lesz létrehozni egy Facebook-profilt annak érdekében, hogy a csevegőt használni lehessen.

14. „Bólogatós” Attila halála lavinát indított el a közösségi médiában

Futótűzként terjedt az interneten „Bólogatós” Attila halálának híre, a posztokat pedig kommentek ezrei árasztották el. Sokan osztották meg a történeteiket a férfiról, néhányan valóságos szentként tekintettek rá. A jelenség okáról Berényi András pszichológus, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának vezetője beszélt, elmondta, hogy az egész egy veszteségélmény kompenzáció, a hozzászólásokkal pedig igyekeztek az emberek a feldolgozásban részt venni.

15. Százhúszezer dollárt ért a kiállítási banán, megették

Sokan felkaphatták a fejüket, mikor meglátták, hogy egy kiállításon megettek egy igencsak drága művet: egy banánt. A cikk nem tréfa, az eset Miamiban történt, az elkövetőt azonban nem vették őrizetbe, mindössze megkérték arra, hogy távozzon a helyszínről.

16. Hajdú-bihariak a leggazdagabbak között

A szokásokhoz híven a Forbes magyar nyelvű kiadása decemberben közzétette az 50 leggazdagabb magyar listáját, amelyen két hajdú-bihari vállalkozó, Bárány László és Szabó Miklós is helyet kapott.

17. Tizenöt autót tarolt le egy sofőr

Az eset Szentpéterváron történt, a vétkes vezető próbaútra vitte az autót, ami fölött elvesztette uralmát, majd balesetet okozott.

18. Három kamion karambolozott Püspökladányban

Püspökladány központjában, egy jelzőlámpánál csúszott össze három kamion december 21-én, az anyagi kár jelentős volt, illetve fennakadást is okozott a közlekedésben, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

19. Videón, ahogy felgyúlnak a karácsonyi fények Debrecenben

A Főnix Rendezvényszervező tette közé az Atomic Media videóját arról, hogy hogyan is nézett ki az adventi fények felkapcsolása a cívisvárosban. A látvány természetesen lenyűgöző.

20. Két férfit is lekapcsoltak ittas vezetés miatt

Mindkét esetben bejelentés alapján kezdték meg a rendőrök az intézkedést, az egyik férfitól elvették a jogosítványt, míg a másikukat további mintavétel céljából állították elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában