Szavazásértékelés

2020.02.17. 12:45

A Békás-tónál szeretünk andalogni

A szerelem ünnepének apopróján górcső alá vettük, melyek a cívisváros legromantikusabb szegletei.

Fotó: Napló-archívum

Valentin-nap alkalmából múlt héten sorra vettük Debrecen klasszikus „párban sétálós, padon üldögélős” helyszíneit, majd arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzák meg, melyik a kedvencük. Bár magunk is sejtettük, hogy a Békás-tó számos szavazatot bezsebel, elsöprő sikere azonban mégis meglepetést jelentett.

A végeredmény azt mutatja, hogy a legkedveltebb nagyerdei helyszín a szerelmesek Mekkájának számít a cívisvárosban, hiszen a szavazatok több mint a felét, mintegy 52 százalékát kaparintotta meg mini közvéleménykutatásunk során. A gasztronómiai fesztiváloknak, hétvégi természetjárásoknak is rendszeresen teret adó Békás-tó a városnak olyan pontjait pipálta le, mint az Egyetem téri szökőkút (12 százalék), a Déri Múzeum előtti park (11 százalék), továbbá a Vekeri-tó partját (10 százalék), a Medgyessy-sétányt (9 százalék) és a Nagyerdei Víztorony környékét (6 százalék) is maga mögé utasította.

Bár a téli hónapok során kevesen merészkednek ki a szabadba, a közelgő kikelet bizonyára hamarosan kicsalja a városlakókat a Békás-tó partjára. A zsongásra már biztosan nem kell sokat várnunk, erre a szerelmesek kedvenc helyszínén nyíló apró virág, a téltemető a bizonyíték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában