Közlekedés

2020.03.19. 14:26

Meghosszabbítják a bérletigazolványok érvényességét

A rendelkezés az összes bérletigazolvány típusra vonatkozik.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az utazási kedvezmények zavartalan biztosítása érdekében, a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a DKV Zrt. minden típusú (nyugdíjas, tanuló, kisgyermekes) bérletigazolvány érvényességét meghosszabbítja. A rendelkezés a 2020. március 15. és 2020. június 30. között lejáró, papír alapú, illetve elektronikus kedvezményes bérletigazolványokra vonatkozik. Ezeket az igazolványokat 2020. június 30-ig tudják használni az utasok – tájékoztatta lapunkat a közlekedési társaság.

A DKV egyúttal felhívja az utasok figyelmét, hogy az igazolványok érvényességének meghosszabbítása nem jelenti a bérletek érvényességének és felhasználási szabályainak változását.

A társaság a fentieken túl 2020. június 30-ig minden további, közszolgáltatási utazási kedvezményre jogosító, lejáró igazolványt, igazolást és utalványt elfogad az DKV Zrt. járatain történő utazáshoz.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasokat arra kérik, hogy a fent megjelent időszakban bérletigazolvány készítése miatt ne keressék a bérletpénztárakat! Válasszák a gyors és praktikus megoldást! Vásárolják meg bérleteiket otthonról, a DKV weboldalán. (Online bérletvásárlásra csak azoknak van lehetősége, akik új típusú elektronikus személyigazolvánnyal rendelkeznek.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában