koronavírus

2020.04.04. 11:33

Elmondta az Operatív Törzs, mire számíthatnak a várandós nők

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Operatív Törzs szombat délelőtti sajtótájékoztatóján a Napló azon kérdésére, hogy a kialakult kórházi helyzetben mire számíthatnak azok a nők, akik a következő hetekben, hónapokban fognak szülni, Müller Cecília országos tisztifőorvos az alábbi választ adta.

– Nincsen különbség az ellátásukban ahhoz képest, mint a járványmentes időszakban. A szülészetek vonatkozásában is áttekintettük a teljes ellátási vertikumot, és kijelöltük azokat az ellátó intézményeket, ahol esetleg új koronavírussal fertőzött kismama szülhet, tehát az ő helyük pontosan meghatározott. Mindenki más ugyanúgy veszi igénybe a szülészeti osztályokat, ahogyan korábban – tudatta Müller Cecília.

HBN

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Borítókép: Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában