hírmorzsák

2020.04.06. 13:30

Magyarhomorogon is figyelnek arra, hogy mindenki egészséges maradjon

Szájmaszkokkal, fertőtlenítéssel, és az időseknek való segítségnyújtással védik a település lakóit.

Minden lakosnak legyen arcmaszkja

A helyi varrodában szájmaszkokat készítenek, eddig mintegy 1200 darabot varrtak. Ahol többen élnek egy háztartásban, ott kettőt, az egyedül élőknek egyet tudtak biztosítani. A konyha dolgozóinak 50 darab maszkot, a házi segítségnyújtásban résztvevőknek 40 darabot adtak. Cél, hogy minden magyarhomorogi lakosnak adjanak.

A kis faluban is lesz fertőtlenítés

Elkezdődött a közterületek fertőtlenítésére szánt berendezés beszerzése. Az eszköz egy hideg ködképző, amely hatásos a vírus elleni védekezéshez szükséges fertőtlenítőszerek kijuttatásában. Az eszköz megérkezését követően kezdődhet a település forgalmasabb helyeinek fertőtlenítése, mint például közintézmények, boltok, buszmegállók és azok

környéke.

Figyelnek az idősebbekre is

A település önkormányzata is próbál alkalmazkodni a koronavírus-veszély teremtette helyzethez. Ebbe beletartozik a védekezés is. Ami pedig a legfontosabb, hogy figyelemmel kísérik elsősorban az idősebbek életét, szükségleteit, és ahol arra szükség van, ott segítenek – tájékoztatta a Naplót Barabás Károlyné polgármester.

VJ

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában