Koronavírus

2020.08.28. 14:58

Nincs gócpont a megyénkben

Péntekre 13-mal emelkedett a koronavírussal fertőződöttek száma megyénkben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A megyék között nálunk lett csütörtökről péntekre a legtöbb fertőzött. A Napló ezzel kapcsolatos megkeresésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ arról tájékoztatott, hogy Hajdú-Bihar megyében az elmúlt napokban diagnosztizált esetek nem kizárólagosan Debrecenhez és Hajdúszoboszlóhoz köthetők, más településein is azonosítottak COVID-19-fertőzöttet. Nincs gócpont a megyében, az új fertőzöttek egy része a belföldi és külföldi nyaralásból hazatérőkhöz, egy családi járványhoz, esetleg egy rendezvényhez köthető. A Debreceni Egyetem a külföldről visszatérő diákok szűrését folyamatosan végzi, az ott pozitívnak bizonyult személyek is megjelennek a napi adatokban.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

KZS

Kapcsolódó cikkek:

Tizenhárommal nőtt a hajdú-bihari regisztrált betegek száma

132 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

Szólláth Tibor: „A COVID-19 vírus itt van közöttünk”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában