Kampányzáró

2024.06.07. 12:58

Így zárta a kampányát a Civil Fórum Debrecenben

Pénteken megtartotta kampányzáró rendezvényét a Civil Fórum Debrecen Egyesület a Nagyerdei Víztoronynál. A kampánytevékenységükről Gondola Zsolt Zoárd, a szervezet polgármesterjelöltje tartott sajtótájékoztatót.

Kosztin Éva

A Nagyerdei Víztoronynál tartotta az egyesület a kampányzáró rendezvényét

Forrás: Kosztin Éva

Ikonikusnak nevezte a Civil Fórum kampányzáró eseményének helyszínét Gondola Zsolt Zoárd. Mint elmondta, miután 2022 augusztusában bejelentették Budapesten, hogy Debrecenben akkumulátorgyár fog épülni kínai beruházó által, az első sajtótájékoztatót a Nagyerdei Víztoronynál tartotta az egyesület. – Akkor is szimbolikus volt ez a hely, amit azért választottunk, mert Debrecen ivóvízkészletének a védelme az egyik legfontosabb kérdéssé vált – jelentette ki.

Civil Fórum Debrecen Egyesület, Gondola Zsolt Zoárd
Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármesterjelöltje egy korábbi eseményen
Forrás:  Napló-archív

A mostani kampányunk következetes volt, egy célt tűztünk ki: a hatalmat be kell abba szorítani, hogy ezt az akkumulátorgyárat ne üzemeltessék. Az építkezés elkezdődött, de úgy gondoljuk, az üzemeltetés még meggátolható

 – fogalmazott Gondola Zsolt Zoárd.

A márciusban induló kampányukról elmondta, a nemzeti ünnepen kiadták azt a 12 pontot, amely egyértelműen tartalmazza, mit szeretnének elérni a városban. – A kampány elején úgy fogalmaztam, három erő küzd Debrecenben a többségért: a Fidesz, a baloldali szövetség és a Civil Fórum Debrecen Egyesület. Ma azt látom, ellenfeleink egy része elfáradt, nincs mondanivalója, és úgy ítélem meg, hogy a Fidesz és a Civil Fórum között fog eldőlni, hogy ki vezesse a következő öt évben a várost. A programunk egyértelműen az, hogy amennyiben bármilyen módon többséget szerzünk a testületben, az lesz az első, hogy elkezdjük a tárgyalást a CATL-lel, megköszönjük a kínai vendégmunkásoknak az eddigi látogatásaikat, és arra kérjük őket, hogy hagyják el Debrecent – fogalmazta meg Gondola Zsolt Zoárd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában