új otthont kaptak

2020.08.06. 15:11

Példás összefogással mentettek meg egy fecskecsaládot Püspökladányban

A madarak a viharos időjárás miatt veszítették el fészküket, újat kaptak helyette.

Fotó: Facebook / Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány

Egy fecskecsalád megmenekülésének szívmelengető történetét osztotta meg csütörtökön Facebook-oldalán a hortobágyi madárkórház. A sztori főszereplője az a molnárfecskepár, amely az intézmény bejegyzése szerint Püspökladányban, egy ház ablakának felső kávájában költ egy már jó pár éve. Az ott lakók nagyon örülnek a jelenlétüknek, a pár igazi családtagnak számít. A keddi vihar viszont, mint írják, sajnos csúnya károkat okozott a már növekvő kis család otthonában: a fészket lefújta a szél, és az a földre hullva teljesen tönkrement.

A madárkórház reggel telefonon kapott aggódó bejelentést az esetről. Kérték a házigazdákat, hogy míg kollégájuk, akinek épp a környéken volt egy fuvarja, ki nem ér a helyszínre, helyezzék biztonságba a fiókákat. Mire azonban munkatársuk megérkezett, az ablakpárkányon egy csinos kis faládikóban pihentek a fiatalok, szüleik, akik időközben visszajöttek utódaikhoz, pedig próbálták etetni őket. De a ládikó túl alacsonyan volt, és nem mertek ténylegesen leszállni – részletezi az eseményeket a bejegyzés. Műfecskefészek nem akadt helyben, és félő volt, hogy mire Hortobágyról hoznak egyet, a madárszülők feladják. A történet itt azonban pozitív fordulatot vett.

„Ha más nem is, de szerszámos láda volt a csomagtartóban, így a csinos kis faládából hamar felcsavarozható műfészek lett. Kis várakozás után a szülők el is fogadták, és elkezdték szorgosan etetni az éhes kicsiket. Kollégánk így szerencsére üres kézzel jött el Püspökladányból”

- zárul a madármentő akcióról szóló Facebook-poszt, melyben fotókon is végig lehet követni az események alakulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában