Hiányzik az értelmet adó közösség

2020.12.01. 09:36

Tartják a kapcsolatot a létavértesi nyugdíjasklub tagjai

Fotó: Irinyi Nyugdíjas Kör-archív

A járvány térben és időben korlátok közé, kényszerpályára szorította közösségi és családi kapcsolatainkat. Hogyan viselik ezt az időszakot azok az özvegyen, egyedül élő időskorúak, akik a csönd és a magány fogságából eddig a közösségben végzett hasznos munkával adtak új értelmet a mindennapoknak? Guba Imréné, a létavértesi Irinyi Nyugdíjas Kör vezetője elmondta, hogy a klub tagjai a vértesi városrészben, többen egymástól elég távol laknak. Sajnos az ismert okból nem tudnak összejárni.

– A mi korosztályunk komolyan veszélyeztetett, indokolt a fokozott óvatosság. Telefonon tartjuk a kapcsolatot egymással. Én is próbálom felvidítani és erősíteni a lelküket, de nem tudom, a korlátozás meddig tart. Fertőződésről, megbetegedésről, hála istennek, nem tudok. Az egészségük mellett aggódom, hogy a szürke hideg hétköznapok, a közösség hiánya, a monotónia megviseli őket. A rászoruló klubtagok kapnak segítséget a házi gondozóiktól, vagy családtagjaiktól. Mindannyian abban bízunk, hogy egyszer véget ér ez a megpróbáltatás, és derűs arccal újra körbe ülhetjük az asztalt, segíthetünk újra a rendezvényeken.

Turóczi Barnabás

Borítókép: az Irinyi Nyugdíjas Kör tagjai februárban fánkot sütöttek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában