bocskai-dandár

2021.02.12. 11:41

Debreceni katonákat ismertek el a Klinikán nyújtott példaértékű szolgálatukért

Hegedűs Márk közkatona és Mező Mihály őrvezető feladata az oltásra érkezők útbaigazítása és előszűrése volt.

Fotó: Somogyi András törzsőrmester / bocskaidandar.hu

Az elmúlt napokban zajlott a 80 év feletti idősek oltása a Debreceni Egyetem Klinikai Központ oltópontjain. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái (akár az elmúlt hónapokban) ez alkalommal is számos helyszínen láttak el támogató feladatokat – olvasható a dandár hivatalos honlapján.

Hegedűs Márk közkatona és Mező Mihály őrvezető a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikai Medicina Klinikán látott el szolgálatot, ahol az oltásra érkezők útbaigazítása és előszűrése volt a feladatuk.

Fotó: Somogyi András törzsőrmester / bocskaidandar.hu

A dandár 39. lövésszászlóaljánál szolgáló két katona példaértékű hozzáállásáért az egészségügyi intézmény vezetésének nevében a kórházparancsnok külön köszönetét fejezte ki a dandárnak.

A helytállás elismeréseként Vantal Zsolt ezredes, a lövészdandár törzsfőnöke a katonai szervezet vezetése nevében coint adományozott a dicséretben részesített katonáknak. „Nagyon sokat számít egy ilyen elismerés. A Magyar Honvédség és a debreceni dandár is folyamatosan arra törekszik, hogy jó kapcsolatot tartson fenn a civil szférával, akik sok esetben nem látnak bele a mi munkánkba. A kialakult járványügyi helyzet az elmúlt időszakban úgy hozta, hogy a katonák a városok utcáin és az egészségügyi intézményekben is nap mint nap a lakosság körében látják el feladataikat. Teszik ezt az egyenruhához, az esküjükhöz méltóan. Úgy érzem, az elismerés minden bajtársunkat megilleti, akik ebben a nehéz időszakban azért szolgálnak, hogy amennyire csak lehetséges, tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat, és támogassák őket a kialakult helyzetben” – mondta az ezredes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában