a cél: megszerettetni a mozgást

2021.02.19. 14:55

Újonnan induló képzésről kötött megállapodást az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal pénteken a kar hajdúböszörményi épületében.

Fotó: Kiss Annamarie

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal pénteken a kar hajdúböszörményi épületében. Az újonnan induló edukáció indításával az a céljuk, hogy az óvoda pedagógusok megszerettessék a gyerekekkel a mozgást. Előreláthatólag a képzés idén szeptemberben indul a hároméves szakmai tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusok számára.

Az aláírást megelőzően dr. Gortka-Rákó Erzsébet, a kar dékánja elmondta, legfőbb céljuk: egy olyan képzés megvalósítása, ami segíti a pedagógusokat abban, hogy a későbbiekben megszerettessék a gyerekekkel a mozgást. – Úgy gondoljuk, a mozgásfejlesztésnek nagy hangsúlyt kell kapnia a pedagógusképzésben. Az edukáció anyaga korszerű, a mozgásfejlesztéshez kapcsolódó biológiai, anatómiai és egészségügyi ismereteket tartalmazza – ezek ráépülnek az óvodapedagógusok alapképzésére. Már korábban eltökéltük, minél többféle edukációt szeretnénk kínálni a hallgatóink számára, hogy innovatív ismeretekhez jussanak. Az pedig külön öröm, hogy lehetőségünk lesz egy olyan sportpályának a kialakítására, ahol a gyakorlati képzést tudják végezni – mondta.

Fotó: Kiss Annamarie

Multifunkcionális pálya

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hazánkban a testmozgás gyakorlása mindig is kötelező volt az óvodákban, viszont az infrastrukturális feltételek vagy nem voltak adottak, vagy ha igen, nagyon szegényesek – ezért kifejlesztettek egy multifunkciós sportpályát, illetve elindítottak egy óvodapedagógus képzést, amit eddig 3600-an végeztek el. Továbbá megjegyezte, hogy négyszázhatvan óvodában építettek Ovi-Sport-pályát – így elmondható, hogy a magyarországi intézmények tíz százaléka élt a lehetőséggel.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában