Hitélet

2021.03.12. 20:50

Ideiglenesen bezárják a Szent Anna-székesegyházat

A súlyosbodó járványügyi helyzet miatt a megyéspüspök új rendelkezéseket léptetett hatályba.

20210226 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A debreceni Szent Anna-székesegyházban a keresztúti ájtatosságot tatottak.

Fotó: Napló-archív

Zárva tartják a Szent Anna-székesegyházat március 13. és 21. között – derül ki a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye közleményéből. Palánki Ferenc megyéspüspök a koronavírus-fertőzések számának meredek emelkedése miatt, a szakemberek véleményére támaszkodva hozta meg a döntést.

Az egyházmegye többi templonára vonatkozóan arról rendelkezett, hogy március 15-től szünetelnek a nyilvános szentmisék, minden templomi közösségi imádság (keresztút, rózsafüzér stb.) és egyéb áhítatforma, amelyeket eddig pap nélkül végeztek, továbbá minden egyházközségi hitéleti összejövetel. A templomok nyitva állnak majd a hívek előtt, hogy egyénileg betérhessenek imádkozni és szentségimádásra, de a papok nem ebben az időszakban végzik a szentmiséket. Ahol van rá mód, ott online szentmiséket tartanak, és arra biztatják a híveket, hogy a közvetítésekbe imádságos lelkülettel kapcsolódjanak be otthonaikból.

„Imával esedezzünk napról napra az élő Istenhez a járvány megszűnéséért és minden érintettjéért, és híveinket is bátorítsuk erre”

- buzdított Palánki Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában