Rászolgáltak a kitüntetésre

2021.07.09. 10:42

Kiosztották az idei Létavértes Városért díjakat

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Szima György és az Irinyi Nyugdíjas Kör kapott elismerést.

Fotó: Városháza / Kővári Krisztián

A várossá nyilvánítás 25. évfordulója alkalmából az önkormányzat „Létavértes Városért” díjat adományozott azoknak, akik hosszabb időn át önzetlenül dolgoztak a város és annak közössége érdekében.

Fotó: Városháza / Kővári Krisztián

Sokat tettek a közösségért

Fotó: Városháza / Kővári Krisztián

Poszthumusz díjat kapott az 1975-ben született, és a közelmúltban vírusfertőzés következtében elhunyt Szima György agrármérnök. 1998-ban települt haza a városba, ahol falugazdászként, majd körzetközpont vezetőként dolgozott. A Szent István Egyetemen okleveles növényorvosi diplomát szerzett. 2014-től a Léta 50 Kft. ügyvezetője lett. Munkáját mindig közmegelégedettséggel párosuló alapossággal végezte. 2014-től közvetlen közéleti szerepet is vállalt, a Helyi Választási Bizottság tagja lett. 2017-től a Létavértesért Alapítvány kuratóriumának elnöke volt. Elkötelezetten és felelősségteljesen dolgozott a helyi civil szervezetek és intézmények önként vállalt munkájának segítésén. A város vezetése Szima György szakmai és közéleti tevékenységét, egy tragikusan derékba tört életutat eredményeit ismert el díjjal.

Kitüntetésben részesült az Irinyi Nyugdíjas Kör, amelyet a korai elmagányosodás ellen szervezett meg 2010-ben Guba Imréné. A vértesi településrész nyugdíjasai szinte valamennyi kulturális és közösségi program rendszeres segítői, közreműködői. Személyes közreműködésükkel válnak hitelessé az iskolai többgenerációs foglalkozások. A nagymamákra jellemző gondossággal végzik a sütés-főzés teendőit, így adva tovább a jellegzetes helyi ízeket. Szoros az együttműködésük a Rozsnyai István Muzeális Gyűjteménnyel, ahol a régi mesterségek, hagyományok feldolgozását hitelesítik ismereteikkel. Nyitottak és kezdeményezőek a helyi egyesületek és alapítványok felé. Példaadó és családias közösségi munkájukat, önzetlen közéleti áldozatvállalásukat jutalmazták a „Létavértes Városért” díjjal.

Turóczi Barnabás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában