egyház

2021.07.21. 13:00

Videóval buzdít Fekete Károly

A közelgő Csillagpont ifjúsági találkozó résztvevőit invitálta videójában nemrég Fekete Károly református püspök.

20210402 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Nagypénteki református istentisztelet a debreceni Nagytemplomban. képen: Fekete Károly, püspök-lelkipásztor Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség

Fotó: Napló-archív

Mint fogalmazott: a szabadság jelszavát az újkori forradalmak óta halljuk és különleges szó számunkra, bár nagyon sok visszaélés tárgya lett ez a fogalom. Pedig ez a kifejezés egyidős a teremtéssel. Isten az emberrel együtt a szabadságot is megteremtette, mert az embert szabadnak alkotta, hogy szabadon, önként, szívből engedelmeskedjen neki. Ez a szabadság volt a világ teremtésének isteni kockázata. Hangsúlyozta: Jézus élete és működése egy átfogó szabadításesemény, amely széttöri az igazságtalanság bilincseit, megtöri a gonoszság és a démonok erejét, a törvénykegyességet, a fanatikus dogmatizmust, a szűk­keblűséget, és az értelmes szeretet Lelkével szétfeszít minden bűnös, rabságba ejtő emberi tettet. – Hiszem és vallom, hogy a Krisztus igazsága szabadokká tesz bennünket, ezért a nehéz körülmények között is felszabadultan élhet a Krisztus tanítványa – emelte ki végül.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában