Háború

2022.03.02. 14:08

Hajdúszoboszlóra is jönnek menekültek; volt, aki egy szál papucsban érkezett

Czeglédi Gyula: sürgős gyógyszerszükségletre is felkészültünk.

A keddi ülésen

Forrás: Czeglédi Gyula/Facebook

A menekültek megsegítésére létrehozott segélyező koordinációs munkacsoport március elsején is ülésezett, ahol az érintettek szociális-egészségügyi ellátásának feladatával foglalkoztunk – közölte Hajdúszoboszló polgármestere. Czeglédi Gyulát arról tájékoztatták az egészségügyi terület vezetői – írta ő maga a Facebook-oldalán–, hogy a háború elől menekülők alapellátásához szükséges kapacitás rendelkezésre áll. 

 

– A háziorvosaink felajánlották, hogy külön ügyeletet tartanak, amennyiben a menekültek száma nagymértékben növekszik. Cél az egészségügyi kockázat minimalizálása. Általános, vény nélkül kapható gyógyszerkészlettel a Szociális Szolgáltató Központ rendelkezik, de sürgős gyógyszerszükségletre is felkészültek az intézményeink – számolt be a polgármester.

 

A menedékkérők nagy részben családok, édesanyák és gyermekek. Az elmúlt éjszaka során közel 20 fő érkezett Hajdúszoboszlóra, ennek több mint a fele kiskorú – derül ki a bejegyzésből. Czeglédi Gyula megosztotta: találkozott három ukrán nővel, aki Kijev mellől érkeztek, mindent hátrahagyva. Egyikük szó szerint egy szál papucsban menekült Magyarországra. Megtörve mesélték, hogy fiaikat besorozták katonának, jelenleg is harcolnak. 

 

Az egyeztetések folytatódnak, Hajdúszoboszlón is készülnek további nagy számú menekült fogadására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában