Örömhír

2023.04.27. 13:29

Igazi cukiság született a debreceni állatkertben – fotókkal

Az újszülött shetlandi póniló egyre aktívabb.

A Föld Napján egészséges kancacsikó született a shetlandi pónilovaknál

Forrás: Zoo Debrecen-archív

A 65. jubileumi Főszezonnyitó Majálishoz közeledve a cívisváros ikonikus parkja újabb gyűjteményi gyarapodásról számolhat be miután április 22-én, a Föld Napján egészséges kancacsikó született a shetlandi pónilovaknál – tudatta a debreceni állatkert csütörtöki közlésében.

Forrás: Zoo Debrecen-archív

A születésnapjára eső névnap szerint Noéminek keresztelt apróság szépen erősödik, és egyre aktívabban tölti idejét gondoskodó anyja mellett a vidámpark területén található kifutójukban, ahol a látogatók születése óta megtekinthetik. További jó hír, hogy a főszezonban visszatér az Állatok Akcióban egész napos programkínálatába a kicsiknek kedves pónilovaglási lehetőség.

Forrás: Zoo Debrecen-archív
Forrás: Zoo Debrecen-archív

Ezt a zord éghajlatú, sziklás Shetland-szigetekről származó pónifajtát hagyományosan főként hátas és málhahordó állatként hasznosították. Betegségekkel szemben különösen ellenálló, gyorsan regenerálódik és hosszú élettartamú, így akár 30-35 évig is élhet. Ismertetőjegyei közé tartozik kitartása, robusztus testfelépítése. Feje kicsi és arányos, füle apró, szeme pedig nagy, intelligenciát és élénk temperamentumot sugárzó. A legmegfelelőbb első ló; mérete és jóindulatú természete a gyerekek igazi játszótársává teszi.

Forrás: Zoo Debrecen-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában