Közlekedés

2023.07.17. 21:41

Ez nem a vasút napja: lerobbant munkagép és a vihar miatt is késnek a hajdú-bihari vonatok

Nyíradonynál fa dőlt a sínekre.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Jelentősen hosszabb menetidőre kell számítani hétfő este a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon, mert Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomás között az egyik vágányon egy meghibásodott munkagép akadályozza a forgalmat, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetel a vonatközlekedés

- közölte a Mávinform az MTI-vel.

Azt írták, a két állomás között a munkagép elvontatásáig nem közlekedhetnek a vonatok, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A torlódások és késések csökkentése érdekében több járat módosított rend szerint közlekedik.

A Tokaj és a Nyírség InterCity-k például Szolnok-Újszász felé, kerülőúton közlekednek; Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül. A szegedi Napfény InterCity-k Ceglédig mennek, onnan fordulnak vissza Szeged felé.

A Z50-es jelzésű vonatok csak Ceglédbercel-Cserőig közlekednek és onnan fordulnak vissza a budapesti Nyugati pályaudvar felé.

Budapest és Szolnok között a helyjegyköteles vonatokon helyjegy váltása nélkül lehet utazni.

A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak azt javasolja, hogy az Újszász felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig a ceglédi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon is érvényesek.

Frissítés: a műszaki hibás munkagépet mostanra elvontatták, megindulhatott a vonatközlekedés, a menetrend hétfő éjszaka állhat helyre

A vihar is átírta a menetrendet

Több észak-magyarországi vasútvonalon is késésekre kell számítani a hétfői viharos időjárás miatt, a menetrend éjszakára állhat helyre - számolt be az MTI a Mávinform közleménye nyomán.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Nyíradony közelében fa dőlt a vasúti pályára, melynek eltávolításáig Nyíradony és Nyírgelse között szünetel a forgalom. A Debrecen-Mátészalka-Fehérgyarmat vonalon késésekre kell számítani.

Rakamaz és Görögszállás között eltávolították a korábban a vasúti sínekre dőlt fát, itt megindulhatott a közlekedés, a késések fokozatosan csökkennek - írták.

Tiszalúcnál a szintén a vihar miatt keletkező felsővezetéki hibát elhárították, így ott ismét két vágányon haladhatnak a vonatok Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon és a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen szakaszon éjszaka állhat helyre a menetrend - közölte a vasúttársaság.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában