Idősek köszöntése

2023.10.17. 14:33

Papp László: A szeretet és az összetartozás éltető erővel bír mindannyiunk számára – fotókkal

Az időseket méltatták a debreceni Kárpát-Medencei Nyugdíjas Találkozón.

Nagy Emese

Az időseket köszöntötték a találkozón

Forrás: Kiss Annamarie

 Az idősek világnapja alkalmából a Hajdú-Bihar Vármegye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége kedden délelőtt megrendezte az immáron hagyománnyá vált Kárpát-Medencei Nyugdíjas Találkozót a Voke Egyetértés Művelődési Központban.

Papp László polgármester megnyitó beszédében kiemelte: ez a hónap a szépkorúakról szól, de természetesen az a helyes, ha nemcsak októberben jutnak eszünkbe az idősebb polgártársaink, hanem az év minden egyes napján ott vannak a gondolatainkban, szívünkben.

Debrecen törődik idős polgáraival

Biztosíthatom mindannyiukat arról, hogy Debrecen városa felelősséget vállal az itt élő nyugdíjas közösségekért. Igyekszünk minden évben megfelelő támogatást juttatni a Debrecenben működő nyugdíjas szervezetek számára. Adnak is feladatot a városnak az itt működő egyesületek, mert rendkívül aktívak. Nagyon sok programmal keresnek meg bennünket, és nem is nagyon kell bátorítani arra őket, hogy társasági életet éljenek.

 Különösen fontos számomra, hogy az itteni nyugdíjas szervezetek nemcsak a városban gondolkodnak, hanem kitekintenek a település határain túlra is – fogalmazott Papp László. Utóbbival utalt rá, a jelen esemény is annak köszönhető, hogy a helyi szépkorúak kapcsolatot ápolnak a távolabb élő idősekkel. 

A polgármester hozzátette, a szeretet és az összetartozás éltető erővel bír mindannyiunk számára, korosztálytól és életkortól függetlenül. – Számunkra nagyon fontosak a nyugdíjasaink, ezért is szeretnénk kedveskedni nekik azzal, hogy év végén, a két ünnep között lehetőséget biztosítunk a debreceni nyugdíjasoknak arra, hogy ingyenesen megtekintsék a Csárdáskirálynő című előadást a Csokonai Színházban – mondta.

Aktív közösségek

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat alelnöke kiemelte, A hajdú hagyományok nyomában elnevezésű projekt keretében elsősorban közösségi, térségi indentitást erősítő programokat valósítanak meg, melyek növelik a társadalmi aktivitást és együttműködést. 

Ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy nemcsak egy programsorozatról beszélhetünk, hanem egy igazi sikertörténetről. Többek közt azért, mert A hajdú hagyományok nyomában eseménysorában megtapasztalhattuk, a településen élő közösségek életető erővel bírnak, ehhez pedig nagyban hozzájárulnak a nyugdíjas egyesületek, ugyanis ők azok, akik oszlopos támogatói a közösségi létnek

 – hangsúlyozta.

A rendezvény végén olyan párokat köszöntöttek, akik az 50,55,60,65 éves házassági évfordulójukat ünneplik idén.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában