Jótékonyság

2023.12.30. 17:33

A TikTok jótevője elindította, a Tündérkör folytatta: nagy fordulatot vett a debreceni Jázmin élete

A 13 éves kislány és édesanyja házát teljesen felújítják, de a család más adományokat is kapott egy nagyszabású összefogásban.

Haon.hu

Egyik napról a másikra változott meg a 13 éves debreceni kislány, Jázmin és édesanyja élete, miután többen is összefogtak, hogy segítsenek rajtuk. Történetükről a BorsOnline közölt hosszabb cikket szombaton: mint írták, a lány és édesanyja a vármegyeszékhelytől néhány kilométerre, egy 21 négyzetméteres házban lakik. Nehéz körülmények között élnek, a kislányt emiatt osztálytársai ki is gúnyolták.

A lap szerint a család élete azonban pozitív fordulatot vett, miután megkeresték Paár Petit, a Tik-Tok jótevőjét, aki készített róluk egy kisfilmet, és kezébe vette a család sorsát. A kezdeményezéshez csatlakozott a Tündérkör Alapítvány is,

amelynek közbenjárásával most újjáépítik Jázminék otthonát.

Felújítják Jázminék otthonát
Felújítják Jázminék otthonát
Forrás: BorsOnline / Tündérkör Alapítvány

– Peti jött, forgatott Jázminékkal egy videót, és utána ránk bízta, hogy legyünk az ügy kezelői, mert a családnak még bankszámlája sem volt. A Tündérkör szeretne minél több gyermeken segíteni, mert fáj a múlt. Tudom, milyen érzés gyermekként éhezni – nyilatkozta Tóth Zsé Ferenc, az alapítvány vezetője.

A család tűzifát és más tárgyi adományokat kapott, az alapítvánnyal kapcsolatban álló építési cég pedig felajánlotta, hogy

felújítják a házat, méghozzá teljesen ingyen.

A kezdeményezéshez sokan csatlakoztak, volt, aki a nyílászárók gyártását, más a bútorok elkészítését vállalta el. A házat ugyan nem tudják bővíteni, de galériával a duplájára nő majd a hasznos alapterület az alapítványi elnök elmondása szerint. A tetőt és a villanyvezetékeket is lecserélik, valamint fürdőszoba is lesz a házban.

A munka után is kapcsolatban maradnak

Az alapítvány az iskolát is megkereste Jázmin beilleszkedése miatt. A lány új, divatos ruhákat kapott, és már kiskutyája is van, a változást látva pedig osztálytársai is elfogadták, már barátkoznak vele.

 A Tündérkör a beköltözés után is fogja majd a család kezét, segítenek benne, hogy önfenntartóvá váljanak.

Az édesanya nagyon elesett, de nagyon együttműködő. A támogató kéz tanácsait elfogadja, és próbál a jó úton maradni. Már munkája is van

– mondta el Tóth Zsé Ferenc.

Sztárként bánt Jázminnal csütörtöki koncertje előtt Curtis

Ahogy arról már beszámoltunk, Jázmin az alapítvány jóvoltából Curtis december 28-i budapesti koncertjén járt VIP-vendégként. A rapper sztárként bánt a lánnyal, körbevezette a színfalak mögött és a színpadon is. Jármin a meghívásért cserébe ajándékot is adott, és természetesen a közös fotó sem maradhatott el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában