Felújítás

2024.05.30. 13:24

Jó hír a lakóknak: Újabb utca szépül meg Debrecenben

Újabb belterületi út újulhat meg a cívisvárosban. A Dugovics Titusz utca felújításáról a körzet önkormányzati képviselője, Szilágyi Edina számolt be.

Bekecs Sándor

20240530 Debrecen Megkezdődött a dugovics Titusz utca felújítása. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló fotón: Szilágyi Edina önkormányzati képviselő

Forrás: Kiss Annamarie

A napokban elkezdődött a debreceni Dugovics Titusz utca felújítása, a munkagépek már felvonultak a Kassai utcára merőleges útszakaszra. A munkálatok várhatóan június végéig tartanak, a részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Szilágyi Edina tájékoztatta a sajtót.

Dugovics Titusz utca, debrecen, szilágyi edina, debreceni Dugovics Titusz utca felújítása
A debreceni Dugovics Titusz utca felújítása kapcsán a körzet önkormányzati képviselője, Szilágyi Edina tájékoztatta a sajtót
Forrás:  Kiss Annamarie

– Újabb útszakasz újulhat meg a választókörzetben, ezúttal a Dugovics Titusz utca fejlesztése indult el. Köszönöm a városvezetőségnek, hogy mindig meghallja és megérti a kéréseimet, hiszen a körzetemnek ezen utcái közvetlenül csatlakoznak a Kassai úthoz és a belvároshoz is körülbelül 3-5 percre vagyunk – mondta Szilágyi Edina. Hozzátette, az elmúlt években új burkolatot kapott a Keresszegi utca, a Zrínyi, a Kinizsi, a Virág és az Apafia utca is.

Napközben teljes útzár mellett zajlik a Dugovics Titusz utca fejlesztése

A Dugovics Titusz utca 183 méter hosszan, 33 millió forint önkormányzati forrásból kap új aszfaltburkolatot a csapadékvíz elvezetésének megoldása, és a járdák egy részének felújítása mellett. Szilágyi Edina kifejezte, ezzel a fejlesztéssel újabb lakossági kérésnek tudnak eleget tenni. A munkálatok várhatóan június utolsó hetében érnek véget, addig csak az ottlakóknak engedélyezett a ki- és behajtás a reggeli órákban, valamint délután, tehát napközben teljes útlezárás mellett zajlik a kivitelezés.

Dugovics Titusz utca, debrecen, szilágyi edina, debreceni Dugovics Titusz utca felújítása
Napközben teljes útzár mellett zajlik a kivitelezés
Forrás:  Kiss Annamarie

Szilágyi Edina kiemelte, a szegélykészítés minimálisan érinteni fogja a zöldfelületet, azonban a jövőben ezek megújítását is elvégzik majd. A munkálatok befejezéséig kéri az ottlakók türelmét és megértését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában