Elismerés

2024.05.28. 11:47

Vadvirágos területeiért kapott KlímaSztár 2024 díjat Debrecen

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség most a klímaadaptív gyepgazdálkodást értékelte. A szövetség idén hetedik alkalommal hirdette meg a magyarországi KlímaSztár díjat.

Haon.hu

Öt hazai település – Barnag, Debrecen, Kecskemét, Újpest és Vác – mintaértékű zöldfelület-kezelési gyakorlatai nyerték el a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2024 díjait – tudatta portálunkkal Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

KlímaSztár-debrecen-díj-zöld
A KlímaSztár díjakat Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza kastélyban adták át
Forrás: Éghajlatvédelmi szövetség-archív

A díjakat Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza kastélyban, a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozójának keretében szervezett szakmai programon vehették át a területek kezelésében közreműködő önkormányzatok és szervezetek képviselői május 24-én.

KlímaSztár Debrecen

Debrecen azzal érdemelte ki az elismerést, hogy városszéli, kertes házas övezetben, a Kondorosi-ér mentén húzódó töltésen lakossági kezdeményezésre jelölt ki a város olyan területet, ahol a kaszálások számát csökkentették, életteret hagyva ezzel a gyeptársulás vadvirágainak, növelve a helyi biodiverzitást. 

Ezen túlmenően szintén a Kondorosi-ér mentén, egy másik szakaszon parcellába vetett vadvirágos területet is létrehoztak.

Debrecen különböző vadvirágos megoldásai miatt kapott elismerést
Debrecen különböző vadvirágos megoldásai miatt kapott elismerést
Forrás: Éghajlatvédelmi szövetség-archív

A díjat Debrecen városa nevében Kuhn András főkertész vette át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában