Közösen a jövőért

2024.06.28. 12:26

Új vezetői kinevezéseket és kitüntetéseket adtak át a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja számos kinevezést adott át. A kinevezések mellett kiderült, ki kapta a Kar Kiváló Dolgozója címet is.

Haon.hu

Tanszékvezetői és intézetigazgatói megbízásokat adott át a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja csütörtökön. Négyen tanszékvezetői, ketten megbízott tanszékvezetői, egy fő megbízott intézetigazgatói, nyolcan pedig egyetemi docensi kinevezéseket kaptak. Az Orvostudományi Kar Kiváló Dolgozója kitüntetést is kiosztották – számolt be róla az unideb.hu.

Az új kinevezések mellett az Orvostudományi Kar Kiváló Dolgozója kitüntetést is kiosztották
Az új kinevezések mellett az Orvostudományi Kar Kiváló Dolgozója kitüntetést is kiosztották
Forrás: unideb.hu

Sikeresnek minősítette a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának (DE ÁOK) tudományos és oktatói tevékenységét a kar dékánja.

Az orvostudományi nagy kar a Debreceni Egyetemen belül, a mérőszámok szerint az elmúlt évben az intézmény teljesítményének csaknem a felét adta. Nekünk van a legnagyobb költségvetésünk, a legtöbb MTA doktorunk, a legtöbb egyetemi tanárunk.

Tudományos tevékenységünk magas színvonalát igazolják például a magas impakt faktorú folyóiratokban nagy számban megjelent publikációink és az azokra történő hivatkozások. Ennek jelentős részét pedig a most itt jelenlévő vezetők intézeteinek és tanszékeinek kutatói teljesítették – emelte ki Mátyus László dékán.

Mátyus László dékán
Mátyus László dékán
Forrás: unideb.hu

Az átadott kinevezések részletei

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Képalkotó Intézet Nukleáris Medicina Tanszék tanszékvezetője Trencsényi György, az Orvosi Klinikai Farmakológiai Tanszék tanszékvezetője pedig Páll Dénes maradt. A Sportorvosi Tanszéket a jövőben is Szántó Sándor, a Szemészeti Tanszéket Fodor Mariann vezetheti.

Kappelmayer János, az ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet megbízott intézetigazgatójaként, Balogh István a Laboratóriumi Medicina Intézet Klinikai Genetikai Tanszék és a Humángenetikai Tanszék megbízott tanszékvezetőjeként folytathatja munkáját.

Szeptember 1-től érvényes egyetemi docensi kinevezést kapott a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetből Mótyán János, az Élettani Intézetből Oláh Attila, a Humángenetikai Tanszékről Széles Lajos, a Laboratóriumi Medicina Intézetből Ujfalusi Anikó, a Népegészség- és Járványtani Intézetből Bíró Éva, az Orvosi Mikrobiológiai Intézetből Kovács Renátó, az Orvosi Vegytani Intézetből Tar Krisztina, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Intézetből Török Péter.

Az ÁOK Kiváló Dolgozója kitüntetést Csépány Tünde, a Neurológiai Klinika egyetemi docense vette át a kar dékánjától. 

A pályázati eljárást követően most átadott vezetői megbízások július 1-től érvényesek és öt évre szólnak.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában