Közlekedésfejlesztés

2024.06.14. 12:45

Megújultak a Hatvan utca végén a parkolók

A belváros forgalmas útja mentén újítottak meg 32 várakozóhelyet. A parkolók mellett a szervizutat is rendbe tették.

Szőke Tímea

Parkoló újult meg a Hatvan utca végén

Forrás: Czinege Melinda

32 darab parkolót és egy szervizutat újítottak fel a Debrecenben, a Hatvan utcán; a területet pénteken adták vissza a forgalomnak, a részletekről pedig aznap sajtótájékoztatón számoltak be a helyszínen. Elhangzott: a Hatvan utcai parkolók felújítása mintegy 20 millió forintba került.

Nyikos István és Orosz Ibolya Aurélia parkolók Debrecen haon
Nyikos István és Orosz Ibolya Aurélia ismertették a parkolók felújításának részleteit
Forrás: Czinege Melinda

Debrecen városvezetősége nagy gondot fordít a közutak felújítása mellett a parkolók létesítésére és felújítására is. A Hatvan utca 60-72. szám előtti 32 várakozóhelyet évekkel ezelőtt alakították ki és igencsak elhasználódtak az időjárás viszontagságai, illetve a forgalomterhelés miatt. Az üzemeltető, a DV Parking Kft. helyreállíttatta ezt a helyet, az elmúlt két hétben zajlott a munka, mostanra befejezték és az autósok már birtokba is vették a területet

 – mondta el Orosz Ibolya Aurélia, a választókerület önkormányzati képviselője. Arról is beszámolt, hogy a beruházás bruttó 20,5 millió forintba került.  

Nemcsak a parkolók újultak meg

– Folyamatosan megtörténnek a városban az út- és parkolófejlesztések, utóbbiak közül elsősorban azoké, melyeket a DV Parking üzemeltet. Ilyen volt a Nagyerdei körúton épített közel 90 parkoló, a II. János Pál pápa tér közelében felújított 43 várakozóhely, továbbá a strandnál lévő büféknél létesítettünk 17 parkolót. Közben elkészült a Széchenyi utcai nagy parkoló is, ahol mintegy 400 jármű várakozhat – idézte fel a közelmúltból Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője.

A mostani felújításról elmondta, a munka során a 32 várakozóhely régi gyeptéglás burkolatát eltávolították, mert tönkrementek, megsüllyedtek, nem volt megfelelő a vízelvezetésük sem. Új alapot készített a kivitelező, térburkolatot és új szegélyköveket rakott le. Felülvizsgálták a vízelvezető rendszert is és a vízmű szakembereinek bevonásával átalakították. A parkolókhoz kapcsolódó szervizút is új kopóréteget kapott.  

parkoló debrecen haon
Megújult a burkolat a parkolókban és a szervizúton is
Forrás:  Czinege Melinda

Új és megújuló parkolók

Nemrég egy kis tereprendezéssel hivatalos parkolót alakítottak ki a Domokos Lajos utcán.

A belváros egyik legkihasználtabb felszíni várakozóhelye a Széchenyi utca elején lévő kavicsos parkoló, melyet ideiglenesen létesítettek néhány éve, de azóta már felújítottak, sőt, bővítették is:

Mindezek mellet idén januártól a parkolási díjak a legtöbb várakozóhelyen változatlanok maradtak, illetve ahol emelkedtek, ott jellemzően csak 10 százalékos volt a drágulás:

Bár eddig felszíni parkolókról volt szó, a városi közlekedésben nagyon fontos szerepük van a mélygarázsoknak is, amelyeket a belvárosban több helyen, illetve a Nagyerdőn is igénybe vehetnek a járművezetők. A legújabb ilyen létesítményt idén januárban adták át a Sas utcán:

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában