Idősköszöntés

2024.06.14. 12:38

Fél évszázad a növénytermesztésben – 95 évesen is tüsténkedik még Rózsika néni

95 éves szépkorú hölgyet köszöntött Nádudvar városvezetése.

Marján László

Ötven esztendőt dolgozott mezőgazdaságban, a helyi téeszben volt növénytermesztő Kovács Rozália, aki 1929. június 15-én született abban a házban, ahol azóta is él. Itt fogadta Maczik Erika polgármester és Réz szilárd alpolgármester köszöntését, akik a miniszterelnöki gratuláló oklevél mellett az önkormányzat ajándékkosarát és egy, az alkalomhoz illő virágcsokrot is átnyújtottak a 95 éves ünnepeltnek.

A 95 éves ünnepelt köszöntői és szerettei körében nádudvari otthonában
A 95 éves ünnepelt köszöntői és szerettei körében nádudvari otthonában
Forrás: Marján László

Rózsika néni családjáról kérdezve elmondta: szülei házasságából hat gyermek született, öten nőttek fel, de ma már csak ő él közülük egyedül. 

Nővére, húga és két öccse is megházasodott, ő viszont úgy volt vele, hogyha már szeretett szülei felnevelték őket, inkább velük marad és segítségükre lesz, a szerelem, meg, ha jön majd megtalálja.

Végtére is Rózsika néni nem ment férjhez, de van segítője, akire a mindennapokban számíthat.

A látása már nem régi - mondja, ezért a ház körüli munkákat már nem vállalja, de az ajtón belül még tüsténkedik, ha szükségét érzi, akkor főz, mosogat s jól érzi magát a korához képest.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában