Választás 2024

2024.06.09. 16:19

A déli harangszó sokakat ért a szavazófülkében

A vasárnapi húslevesnek kicsit várnia kellett. Püspökladányban ért minket a déli harangszó, sokakat pedig éppen a szavazófülkében.

Kiss Dóra

Dél környékén sem esett vissza a szavazási kedv

Forrás: Tóth Imre

A déli órákban nem esett visszább a szavazási hajlandóság Püspökladányban. Az eső végre elállt, bár a szavazatszámláló bizottságok tagjainak elmondása szerint esőben is mentek a ladányiak szavazni. Ez a részvételi adatokon is látszik, hiszen 11 óráig a választásra jogosultak 21,39 százaléka voksolt a sárréti településen a 2024-es választás napján.

A déli órákban is érkeztek a püspökladányi szavazók
A déli órákban is érkeztek a püspökladányi szavazók
Forrás: Tóth Imre

A 10-es szavazókörben délben is volt jövés-menés, itt úgy látják, hogy az eső egy kicsit visszább vette a kedvet, valószínűleg kevesebben mentek a piacra reggel, ezért térhettek be hozzájuk valamivel csekélyebb létszámban, de azért panaszra itt sincs ok. Nyugodt, zavartalan volt eddig ez a szavazókör is, kiugró esetről nem tudtak beszámolni.

Csupán lejárt okmánnyal találkoztak, de mivel a Kormányablak nyitva van, az illető elszaladt ideiglenes igazolványt igényelni, majd visszajött szavazni. 12 óráig nem érkezett be hozzájuk elektronikusan mozgóurna-igény, ezután pedig már nem is lehet kérni.

Úgy látják, sokan mennek a családdal szavazni, a „magányos szavazók” vannak kevesebben. A 12-es szavazókörben sem tudtak nagyobb eseményről beszámolni, mint mondták, hullámokban érkeztek a lakosok, fél 1 magasságában mi is ezt tapasztaltuk. Az 13 órai részvételi adatok szerint Püspökladányban már 31,44 százalék az arány, ez mindössze 2 százalékkal alacsonyabb az országosnál.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában