Közbeszerzés

2024.06.24. 09:48

Javítanák a vízelvezetést Sárándon

Haon.hu

Rendbe tennék a csatornákat

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Belvízelvezető rendszere rekonstrukciójára készül Sáránd önkormányzata. A június 18-ai Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a fejlesztés keretében a Petőfi S. utca, valamint a Nagy utca 29-45 és 55/b-75 szám közötti szakaszának vízelvezetési problémáit oldják meg. A belvízelvezető rendszer felújítása Sárándon sikeres közbeszerzés esetén valósulhat meg.

A tervek szerint a keletkezett csapadékvizeket a meglévő utcákon kialakított, önkormányzati kezelésben lévő csapadékcsatornákon keresztül a meglévő agyaggödörbe vezetik, annak figyelembevételével, hogy amennyi csapadékot csak lehet, helyben szikkasszanak el.

Sáránd kevésbé lesz belvizes

Az érintett utcákban a vízelvezetésre földmedrű vízelvezető csatornák szolgálnak, melyek nagy része eliszapolódott, ahol van, ott a lapburkolatuk, támfalaik, átereszeik összetörtek, a megnövekedett csapadékmennyiségek miatt nem látják el kellőképpen a feladatukat. Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyeztet a belvíz. A jelenlegi terv megszünteti a kontrákat a csatornában és burkolt vagy zárt vízelvezető csatornákkal vezeti el a keletkező csapadékvizet a település olyan részére, ahol nem veszélyeztet ingatlanokat a vízállás. A vízelvezetéssel csökkenthető a belvíz kialakulásának veszélye – tartalmazza a dokumentum.

A projektterületen több helyen is összetörtek, összecsúsztak a járdalap burkolatok, így itt az átereszek és támfalak megtartása mellett mederburkolat építését tervezték a jelenlegi járdalapburkolat helyett. A tervezés során figyelembe vették, hogy a talaj alkalmas szikkasztásra. A felújítandó belvízelvezető-rendszer teljes hossza 2 ezer 372,90 folyóméter. Az ajánlatokat július 1-ig várják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában