Választás

2024.06.09. 08:50

Sokan már nem sokkal nyitás után leadták a voksaikat Debrecenben – fotókkal

Fél nyolckor az eső ellenére is nagy volt a forgalom Debrecenben, az Angyalföld téren, a Vörösmarty Általános Iskolában, ahol a Debrecen 131-136. szavazóköreibe tartozók adhatják le a voksaikat. Szinte megállás nélkül érkeztek a választásra minden korosztályból, akik közül néhányat meg is szólítottunk.

Kosztin Éva

A fiatalabb generáció képviselője is elment választani

Forrás: Molnár Péter

Ottjártunkkor egy első szavazóval is találkoztunk. Tömöri Anikó azért érezte fontosnak, hogy eljöjjön, mert szerinte lényeges, hogy a fiatal generáció hallassa a hangját, az ő jövőjükről van szó. Többféle forrásból is tájékozódott, az interneten utánanézett a jelölteknek, és a barátaival is megbeszélték, kiknek adják a szavazatukat.

Az idei választáson már korán reggel képviseltették magukat a fiatalok
Az idei választáson már korán reggel képviseltették magukat a fiatalok
Forrás: Molnár Péter

Balázs elmondta, még most szavaz életében másodszor, de nagyon fontosnak tartotta a részvételt, úgy gondolja, nem azért küzdöttek az emberek a történelem során hosszú ideig a demokráciáért, hogy végül ne éljenek az állampolgári jogaikkal. 

Feri a kutyasétáltatás miatt érkezett korán, ő is minden alkalommal eljár voksolni. Norbertnek mi segítettünk megtalálni, melyik szavazókörbe tartozik, cserébe elmondta, nem jár el szavazni, de úgy érezte, most kiemelten fontos dolgokról kell dönteni, ezért mindenképpen részt akart venni.

Már a délelőtti órákban is sok a résztvevő a választáson

A részvétellel kapcsolatos tapasztalatait egy jegyzőkönyvvezető is megosztotta. Az elmúlt években úgy látta, reggel 6-ra érkeznek azok, akik mennek ki dolgozni a kertbe. A nyugdíjasok gyakran jönnek a piacról hazafelé menetben, a kisgyerekes családok pedig igyekeznek még ebéd előtt élni a szavazati jogukkal. 

A nyugdíjas Margó megosztotta velünk, azért jött még 8 óra előtt, hogy elkerülje a nagy meleget. A szavazókörrel kapcsolatban elég sokan voltak bizonytalanok, hogy hova tartoznak, de mindenkit készségesen útba igazítottak, hogy a lakóhelye szerint melyik helyiségbe kell bemennie.

A fotósunk által készített felvételeken látható szavazópolgárok elmondásuk szerint minden választáson részt szoktak venni.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint reggel 7 órái 2,05 százalékos volt a részvételi arány Debrecenben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában