Választás

2024.06.08. 10:38

Egymillió Találkozás Napja: Hajdúszoboszlón is választásra buzdítják az embereket – fotókkal, videóval

Orbán Viktor a napokban jelentette be, hogy szombaton tartják az Egymillió Találkozás Napját. A miniszterelnök kampánykörútja dabasi állomásán arról beszélt, hogy a vasárnapi választás előtti 24 órában a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. – Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke – erről döntünk – mondta akkor az államfő.

Kiss Dóra

Bodó Sándor, a vármegye 5-ös választókerületének országgyűlési képviselője és Kocsis Róbert, Hajdúszoboszló egyik önkormányzati képviselőjelöltje együtt keresik fel a választópolgárokat

Forrás: Tóth Imre

A mozgósítás Hajdú-Biharban is elkezdődött, szombat délelőtt Bodó Sándor, a vármegye 5-ös választókerületének országgyűlési képviselője elsőként Hajdúszoboszlón találkozott a választópolgárokkal. Mint mondta, jó felhívni a választók figyelmet arra, hogy önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek, most kivételen egyszerre kell dönteni polgármesterekről, a helyi önkormányzati képviselőkről, a vármegyei és az európai parlamenti listáról is.

Nagy tétje van az idei választásoknak, erről pedig a választópolgároknak is tudnia kell
Nagy tétje van az idei választásoknak, erről pedig a választópolgároknak is tudnia kell
Forrás: Tóth Imre

Nem szabad távol maradni a választástól

– Összetett feladat előtt állunk. Ha a helyi ügyeket jól kezeljük – és hiszem, hogy jó jelölteket tudunk a választók figyelmébe ajánlani, akik mindenképp megérdemlik a bizalmat –, és az EP-listán is jól szereplünk, akkor nyugodt politikai környezetet tudunk teremteni, s jó értékeket megfogalmazni Brüsszel felé is – vallja Bodó Sándor, aki Kocsis Róbert, Hajdúszoboszló egyik önkormányzati képviselőjelöltjével vette nyakába a várost. Első állomásukra mi is elkísértük őket. A Hősök tere egyik lakásába csengettek be először. Egy kedves, vidám hölgy fogadta a politikusokat. Beinvitált mindannyiunkat, s egy kávé mellett beszélték át, mi is a tét vasárnap, s miért fontos, hogy minél több ember járuljon az urnákhoz június 9-én. Elena egyetértéssel fogadta Bodó Sándor szavait, s megegyeztek abban, hogy vasárnap nem szabad távol maradni a választástól.

A búcsú után a képviselők folytatják útjukat, hiszen az Egymillió Találkozás Napjának az a célja, hogy minél több településen, minél több választópolgárral vegyék fel a kapcsolatot. 

Az utolsó tartalékokat be kell vetni, az információkat el kell juttatni a választókhoz, hogy dönteni tudjanak. Hétfőn, kedden már késő lesz reklamálni, évekig a választások a következményeit kell megélnünk

– vallja Bodó Sándor.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában