Választás 2024

2024.06.09. 13:21

Ha esik, ha fúj, nem számít: van, aki 84 évesen egyedül is elment szavazni Hajdúböszörményben

Útfejlesztéseket és kedvező jövőt várnak Hajdúböszörmény szavazópolgárai. A választás délelőtti óráiban ki esernyővel, ki esőkabátban érkezett leadni voksát.

Balogh Efraim

Választás: a 84 éves hajdúböszörményi Erzsike néni úgy véli, fontos felvállalni véleményünket, s az útfelújításokra kellene igazán hangsúlyt fektetni.

Fotó: Fotó: Molnár Péter

A hajdúk fővárosában is útnak indultak leadni a voksokat a szavazati joggal rendelkező helyiek vasárnap délelőtt. A választás vasárnapján a Haon stábja ellátogatott a 014. (Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola) és 025. (Városi Sportcsarnok) számú szavazókörbe, ahol helyieket kérdeztünk meg arról, miért tartják fontosnak a részvételt.

Választás, Hajdúböszörmény, voks, riport
A választás minden tekintetben sorsfordító lehet, fel kell vállalnunk a véleményünket - vallja a 84 éves Erzsike néni
Fotó: Molnar Péter

Még a szürke, esős, kellemetlen időjárás ellenére is érkeztek sorban az emberek a délelőtti órákban, a Városi Sportcsarnok szavazófülkéiben pedig túlnyomórészt idősek ragadtak tollat, s többnyire egyedül érkeztek. Ottjártunkkor a 84 esztendős az egyedül, gyalog érkező Erzsike néni nyilatkozott nekünk, aki úgy véli, fontos felvállalni véleményünket, s az útfelújításokra kellene igazán hangsúlyt fektetni.

Választási hírösszefoglalónk

A választás örök igazsága: kezünkben a jövőnk

A Benedek János utcára érve a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola körzetéhez tartozókat figyelhettük meg, s köztük fiatalok és idős párok is leadták voksaikat. Megkérdezetteink közül Zoli úgy gondolja, fontos, hogy ahhoz, hogy nagyban jól működjön minden kell az is, hogy helyben is stabilak legyenek a körülmények. Zsófi eddig is rendszeres szavazó volt, és az a véleménye, hogy saját kezünkben van a jövőnk, a lehetőség pedig adott erről dönteni, így él vele.

A Nemzeti Választási Iroda 11 óráig mért adatai szerint 20,07 százalékos volt a részvételi arány Hajdúböszörményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában