RoboCup

2024.07.23. 12:07

Robotvilágbajnokságon ért el szép eredményt az Agóra csapata

Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté az 5. helyen végzett a juniorok között. Az Agóra versenyzői a váratlan helyzetekre is jól reagáltak.

Haon.hu

Összesítésben az ötödik helyen végzett a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont robotikacsapata a hollandiai Eindhovenben rendezett RoboCup Világbajnokságon, közölte kedden az intézmény. Mint írták, Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté a juniorok között a Rescue Maze (felderítő-helyszínbejáró) versenyszámban, nagyon erős mezőnyben, 31 ország csapataival mérte össze tudását. A robotoknak ezúttal is egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli, labirintusszerű pályán kellett adott idő alatt segélycsomagot bejuttatniuk a rászorulóknak.

Ötödik lett az Agóra csapata a RoboCup Világbajnokságon
Ötödik lett az Agóra csapata a RoboCup Világbajnokságon
Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Nem először mutatta meg az Agóra csapata, mit tud

Az Agora Robotics csapata a világbajnokot is megelőzve a legjobb pontszámot szerezte meg a most először megszervezett úgynevezett technikai challenge-ben. Ennek keretében a futamok után egy bonuszkörben tesztelték a szervezők, mennyire képesek a csapatok reagálni a váratlan helyzetekre. A versenyzőknek másfél órájuk volt felkészíteni a robotjukat arra, hogy az teljesen új szabályok szerint járja be a labirintust.

Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté egyébként évek óta komoly sikereket érnek el a robotikaversenyeken az élményközpont színeiben, és sorozatban ötödször kaptak lehetőséget a nemzetközi RoboCup Junior versenyeken való részvételre.

A csapat mentora az Agóra szakmai munkatársa, Szabó Gábor volt.

Balról: Eigner Bendegúz, Szabó Gábor és Papp Márk Máté
Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában