Honvédelem

2024.07.27. 10:41

Nyitott és emberséges vezető a Bocskai-dandár hadnagya, aki most a leendő tiszteknek is üzent

Molnár Tibor egy friss interjúban elárulta, szerinte milyen egy jó lövésztiszt, de az egyetemi évek kihívásairól is beszélt. A Bocskai-dandár katonája rugalmas vezetésre törekszik.

Haon.hu

Molnár Tiborral, a debreceni MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár hadnagyával készített interjút nemrég a Honvédelem.hu. A Bocskai-dandár katonája már egy éve lövésztiszt. Elmondása szerint nagyon szerette az egyetemet, úgy érezte, hogy a hallgatókat védőburok veszi körül, támaszkodhatnak oktatóikra, olykor hibázhatnak is, hiszen ez ugyanúgy a tanulás része.

Molnár Tibor, a Bocskai-dandár hadnagya
Molnár Tibor, a Bocskai-dandár hadnagya
Forrás: Honvédelem.hu

– Leginkább elhivatottságra volt szükségem ahhoz, hogy sikerrel végezzek. Az egyik egyetemi záróvizsgánk háromnapos túlélési gyakorlat volt, 150 kilométert gyalogoltunk, teljes menetfelszerelésben – olykor társainkét is cipelnünk kellett. Ez lelkileg is megterhelt. Természetesen voltak mélypontok a négy év alatt, de a nehéz helyzetekben a feladatokat mindig részekre bontottam, így könnyebb volt azokkal megküzdenem – mondta Molnár Tibor, akinek egyébként a gyakorlati tárgyak jobban mentek. 

Hallgat az idősebbekre a Bocskai-dandár katonája

Egy jó lövésztiszt szerinte határozott, következetes, de semmiképpen sem makacs. 

Rendfokozattól függetlenül mindannyiunk meglátása lehet értékes. Igyekszem megfontolni a nálam idősebb és tapasztaltabb kollégáim véleményét, az altiszti és legénységi állománytól egyaránt sokat tanulok. Számos elöljárómra pedig példaképként tekintek

– osztotta meg a katona, aki nyitott és rugalmas vezetésre törekszik, próbál emberséges lenni és jól alkalmazkodik. A leendő tiszteknek pedig a következőt üzeni:

Legyenek motiváltak, elhivatottak és készüljenek fel rá, hogy lesznek nehéz időszakok is, de közös erővel minden akadályt le lehet győzni!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában