Campus Fesztivál 2024

2024.07.25. 17:14

A Campus Fesztivál egyetemi programhelyszínén jártunk, az Egyetem Téren – fotókkal

Rengeteg látványossággal, életre szóló élménnyel várja a látogatókat a Debreceni Egyetem a Campus Fesztiválon.

Nagy Emese

Bejártuk a Campus Fesztivál egyetemi programhelyszínét, ahol számos stand várja nemcsak a kikapcsolódni vágyó fiatalokat, hanem a középkorúakat és az idősebb korosztályt is. A helyszínen a Haon megtudta Rőfi Mónikától, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetőjétől, hogy 12 stand várja az érdeklődőket. – Van egy „Gazdálkodj okosan!” megállónk, ahol gyakorlatilag az egyetemi pályafutást lehet végigjátszani társasjáték formájában, izgalmas feladatokkal. Továbbá gyümölcs-DNS-meghatározást lehet készíteni, ahol van hőtérkép-szimulátor is. Mindemellett mindig nagyon izgalmasak a technika szerelmeseinek a különböző szimulátorok, VR-szemüvegek, vagy akár online kerékcserét is végig lehet nézni – sorolta Rőfi Mónika. 

Szilvássy Zoltán rektor, Mikósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője és Bács Zoltán kancellár a Campus Fesztivál Egyetem Tér nevű programhelyszínén
Szilvássy Zoltán rektor; Mikósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője; Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője és Bács Zoltán kancellár a Campus Fesztivál Egyetem Tér nevű programhelyszínén
Forrás: Molnár Péter

A Campus Fesztivál és a Debreceni Egyetem között szoros kapcsolat van

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora szerint a Campus Fesztivál nem az egyetlen többnapos buli az országban, amelyik szorosan kapcsolódik egy egyetem életéhez, viszont úgy véli, a legszorosabb kapcsolat itt van, a Nagyerdő szívében.

Legalábbis a Debreceni Egyetem teljesen magánénak érzi a Campus Fesztivált. Tulajdonképpen egy tanév, az nem más, mint két egymást követő Campus Fesztivál közötti rövid átmeneti időszak

– fogalmazott mosollyal az arcán. 

– A Campus Fesztivál tulajdonképpen egy felsőoktatási fesztivál – hangsúlyozta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. – Ez a fesztivál mindenkinek szól: az egyetemistáknak, a debrecenieknek, a családosoknak, továbbá az idősebb korosztálynak is, itt mindenki otthon érezheti magát. Ahogy fejlődik a város, a Debreceni Egyetem, úgy fejlődik a Campus Fesztivál is – emelte ki. 

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője beszédében elmondta, a Debreceni Egyetem és a fesztivál között egyre szorosabb a kapcsolat. – Az egyetem nélkül már nem tudjuk elképzelni a Campus Fesztivált. A fesztivál alap lelkületének a magja a Debreceni Egyetem szellemisége – húzta alá, majd körbejárták az Egyetem Tér standjait. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában