Légi közlekedés

2024.07.12. 13:14

Erre kérte Papp László a debreceni repülőtér vezetőjét

Friss Facebook-posztjában a polgármester leszögezte, a reptér a jövő héten újra fogadhat gépeket. Papp László fotót is megosztott a debreceni repülőtéren keletkezett pályahibáról.

Haon.hu

Egyetlen járatot sem kellett törölni a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren, az utasokat más repterekre szállították, szögezte le Facebook-oldalán Papp László péntek kora délután. Mint arra a polgármester emlékeztetett, csütörtök este a debreceni repülőtér futópályájának ellenőrzése során a repülőtér munkatársai hibát észleltek a betonfelület állapotában, melyet a rendkívül magas és tartós hőmérsékletből adódó hőtágulás okozott.

Papp László polgármestere is posztolt a debreceni repülőtér leállásáról
Papp László polgármestere is posztolt a debreceni repülőtér leállásáról
Forrás: Napló-archív

A reptér az ilyenkor érvényes protokoll szerint megtette a szükséges intézkedéseket, a hiba kijavítása érdekében tájékoztatta a pálya zárásáról a légitársaságokat és az utazóközönséget, tette hozzá a városvezető, majd úgy folytatta: a tulajdonosokkal történő egyeztetést követően a reptér megszervezte, hogy az induló utasokat buszokkal a budapesti repülőtérre szállítsák, hogy megkezdhessék utazásukat.

Papp László kérése a debreceni repülőtér vezetőjéhez

„A nyári időszakban családok százai készülnek Debrecenből utazni, az ő kényelmük és biztonságuk akkor is komoly felelősség, ha semmilyen akadályozó tényező nem lép fel” – írta Papp László, aki arra kéri a reptér vezetőjét, hogy

tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy egyetlen járatot se töröljenek, és az utasok eljussanak az új induló repterekre. Ennek köszönhetően eddig egyetlen járatot sem kellett törölni, azok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről el tudtak indulni, szögezte le a polgármester.

A kivitelező cég haladéktalanul megkezdte a pálya javítását, amely a jövő héten ismét képes lesz fogadni a légijárműveket – zárta sorait Papp László, aki fotót is közölt a reptéri pályahibáról.

Megsérült a beton a debreceni repülőtér futópályáján
Megsérült a beton a debreceni repülőtér futópályáján
Forrás: Facebook / Papp László

A debreceni repülőtér bezárásáról és annak utóhatásairól több cikket is közöltünk már. Szemezgettünk többek között a közösségi médiás kommentekből, de utazási irodákat is kerestünk, hogy értékeljék a kialakult helyzetet. Ezeket az anyagokat itt olvashatják:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában