Kommentekből válogattunk

2024.07.12. 08:34

Reptérbezárás: egyelőre a tanácstalanság az úr a Debrecenből induló utasok között

Volt, aki Debrecenben várt órákat csütörtök este, míg más Isztambulban töltötte az éjszakát. A pályahiba miatt legalább egy hétre bezárt debreceni repülőtér kapcsán most még több a kérdés, mint a válasz.

Haon.hu

A nyári turistaszezon közepén, a budapesti légi közlekedésben tapasztalt fennakadások árnyékában kényszerült bezárni egy időre a debreceni repülőtér csütörtök este, miután az utóbbi napokban tapasztalt hőség miatt meghibásodott a futópálya. Amíg ki nem javítják ezt a hibát, biztosan zárva marad a reptér, az erről szóló közlemény szerint ez legalább egy hétig tart majd. A bezárás a Wizz Air, a Lufthansa, a Smartwings és a Freebird járatait érinti, július 18-ig ez nagyjából 30-30 induló és érkező gépet jelent, utasok százaival.

A debreceni repülőtér forgalma csütörtök este állt le pályahiba miatt
A debreceni repülőtér forgalma csütörtök este állt le pályahiba miatt
Forrás: illusztráció / MW-archív

Kérdések kérdések hátán a bezárt debreceni repülőtér miatt

A közösségi médiában is futótűzként terjedt a hír még a késő esti órákban, a kommenteket átböngészve az szűrhető le, hogy egyelőre leginkább a tanácstalanság az úr azok között az utasok között, akik a következő napokban Debrecenből indultak volna. A bezárt debreceni repülőtér késő este három nyelven (magyarul, angolul és németül) is közzétette a helyzetről szóló közleményt a közösségi oldalán, ezekhez a posztokhoz kétszáznál is több hozzászólás érkezett péntek reggelig.

Egymás után jelentkeztek a járatok utasai, volt, aki például a vasárnapi antalyai járatról érdeklődött, volt, aki az aznapi krétairól, míg mások azt feszegették, hogy ki állja majd az eljutással járó költségeket az esetlegesen Budapestre irányított járatok indulási helyszínére (mint mondjuk az üzemanyag és a parkolási díj).

Az Aboutflight24 nevű repülési blog egy hosszabb kommentben felvetette, nagy kérdés, hogy az eredeti debreceni időpontok beilleszthetők-e a budapesti menetrendbe, vagy más, alternatív időpontokat kell majd keresni, akár kora hajnalban vagy késő este.

Mint megírtuk, már a csütörtöki eindhoveni járat sem tudott leszállni Debrecenben. A gépet Budapestre irányították, az egyik hozzászóló azt írta, az utasokat busszal szállították át végül a hajdú-bihari vármegyeszékhelyre. A vasárnapi, 18.30-as isztambuli járat egyik utasa szerint péntek kora reggelig semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

Vasárnap este,indultunk volna, Bulgáriába innen.. Már így is ,idegeskedett mindenki hogy egyáltalán, mikor indulnak el a járatok.. erre nem hogy mikor,be is zár! Ilyenkor mi lesz az utasokkal...stb?!

– nagyjából ez a hozzászólás foglalja össze a legjobban a kommentmező tartalmát.

Voltak, akik Isztambulban éjszakáztak

A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban is hasonló hozzászólások vannak a reptérbezárással kapcsolatban, itt is volt, aki az utasok esetlegesen felmerülő pluszköltségeiről érdeklődött, de valaki arról írt a késő esti órákban,

hogy Isztambulban maradtak, hotelben tartózkodnak, vacsora és reggeli után pénteken Budapestre repülnek, onnan pedig busszal szállítják őket Debrecenbe.

„Ma délután érkezünk Törökországból, Debrecen helyett Budapestre az előzetes tájékoztatás szerint” – ezt már a portálunk közösségi oldalán feltett kérdés alá kommentelte az egyik utas. 

De voltak olyanok is, akik hosszabb időre Debrecenben ragadtak csütörtök este. Egyikük egy utazási Facebook-csoportban nem sokkal éjfél előtt arról írt, hogy délután 16 óra óta vannak a reptéren, és a buszt várják, ami elviszi őket Budapestre. Egy félliteres vizet kaptak, az utas állítása szerint a parkolóban kellett várakozniuk.

Mint ismert, a héten jelentette be a Wizz Air, hogy október végén Budapestre helyezi át a Debrecenben állomásozó repülőgépét. Erről ebben a cikben olvashatnak bővebben:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában