Traktorhúzó verseny

2024.07.29. 16:57

Ingyen VIP-jegy a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyre érdekel? – itt vannak a részletek

Jönnek a vasszörnyek a Hajdúságba. Augusztus 9. és 11. között szervezik meg a 2024-es hajdúböszörményi traktorhúzó versenyt, ahova a véradók ingyen VIP-jegyet kapnak. A részletekről a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezete hétfőn sajtótájékoztatón számolt be a Vöröskereszt hajdúböszörményi irodájában.

Kosztin Éva

Hamarosan megjelennek a vasszörnyek a Hajdúságban (a kép a 2023-i rendezvényen készült)

Forrás: Napló-archív

– Az idei lesz a 24-ik hajdúböszörményi traktorhúzó verseny, úgy gondolom, ez a szám önmagáért beszél. Mivel a város az ország negyedik legnagyobb közigazgatási területével rendelkezik, köztük jelentős mezőgazdasági szektorral, ezért az indulásnál az volt az elképzelés, hogy a föld szeretete és tisztelete köré szervezzünk egy eseményt. Ez a Kelet- és Közép Európában egyedülálló rendezvény tehát összetett, nemcsak a traktorhúzásról szól, hanem a szakmai programokról: mára Kelet-Magyarország agrárfórumává nőtte ki magát – ismertette Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere, a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezetének elnöke. Hozzátette, ebben az évben a 3 napos eseményre 10 ezer látogatót várnak, és a Magyar Vöröskereszttel közös kampányban egy-egy ingyenes napijeggyel honorálják, akik véradással segítenek.

hajdúböszörményi traktorhúzó verseny, véradás, ingyen jegy, vöröskereszt
Rózsa Zoltán (balról), Ficsor László, Nagy Antal János, Fórizs László, Veres László a hétfői sajtótájékoztatón
Forrás: Molnár Péter

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke elmondta, a szervezésben az egyesületen kívül a támogató vállalatok és a hajdúböszörményi önkormányzat is évről évre aktív szerepet vállal: utóbbi idén 5 millió forint támogatást nyújtott, amivel bekerült az aranyfokozatú támogatók sorába. – Büszke vagyok, hogy több mint 20 prémiumfokozatú támogatót sikerült megszólítani. Nehéz ma rendezvényt szervezni, ráadásul mi nem egy népszerű zenei fesztivál vagyunk, de mégis vannak, akik fontosnak tartják a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyt, a hajdúsági föld művelését – adott hangot a vélekedésének. Hangsúlyozta, a rendezvénnyel a társadalmi felelősségvállalás és a véradás jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Véradóknak jár az ingyenjegy

 – Immár a 11-ik alkalommal dolgozunk együtt az eseményen a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörményi Területi Szervezetével, és a számaink szépen nőnek, tavaly 148-an adtak vért. Idén 200 véradót várunk a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumába: az ott augusztus 9-én, pénteken vért adóknak augusztus 10-én, szombatra adunk napijegyet, az augusztus 10-én, szombaton vért adóknak pedig augusztus 11-én, vasárnapra. Ezek a VIP-jegyek 12 ezer 900 forintba kerülnek, ezzel is szeretnénk nyomatékosítani a véradás fontosságát – ismertette Ficsor László.

hajdúböszörményi traktorhúzó verseny, véradás, ingyen jegy, vöröskereszt
Ficsor László elmondta, a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyre a véradók ingyenjegyet kapnak
Forrás: Molnár Péter

– Rendszeres véradó vagyok, és a traktorhúzó versenyeken szervezett véradásokon is minden évben részt veszek. A pénteki véradáson kerek évfordulót ünnepelek, 50-edjére vesznek tőlem vért, de van több olyan kollégám is, akik már százszoros véradók – tette hozzá Rózsa Zoltán, a rendezvényt támogató Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. növénytermesztésért felelős cégvezetője.

A NAGÉV csoport alapító-ügyvezetője, Nagy Antal János rámutatott, nem a mezőgazdaságban dolgozik ugyan, de a város szülöttjeként és díszpolgáraként úgy látja, a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny neve mára úgy összeforrt a településsel, mint Debrecen a virágkarnevállal. Mint elmondta, vért ma már sajnos nem adhat, de a vállalatnál ők is gyakran biztosítanak helyet véradáshoz, amihez természetesen minden esetben jár a sör és a virsli.

Kontrollszűréseket is végeznek a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

– Szükséges minél több embernek felhívni a figyelmét arra, hogy milyen fontos a folyamatos vérkészlet biztosítása. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hetek kánikulájában különösen nehéz volt véradókat találni. Vérre az időjárástól függetlenül szükség van a gyógyításhoz, reméljük, sokan meghallják a hívószavunkat, és elérjük a 200-as véradói létszámot – fogalmazta meg Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet igazgatója.

hajdúböszörményi traktorhúzó verseny, véradás, ingyen jegy, vöröskereszt
Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet igazgatója
Forrás:  Molnár Péter

Hozzátette, a 24-ik traktorhúzó versenyen kontrollszűréseket is végeznek az egyik standjuknál, ahol többek között koleszterin-, vércukor-, és hemoglobinszűréseket végeznek. – Emellett elsősegélynyújtó-bemutatóval is készülünk, szeretnénk, ha minél többen elsajátítanák és nem félnének elsősegélyt nyújtani vagy valakit újraéleszteni, mindennap lehet nálunk gyakorolni. A rendezvény ideje alatt 40 önkéntes segíti a munkánkat – mondta  Ujvárosy Andrásné.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában