Köztisztviselők napja

2024.07.01. 13:36

Egy napra sörpadokra cserélték a hivatali széket a Nagyerdőn – fotókkal

Félretolták az aktákat a debreceni hivatali dolgozók. A köztisztviselők napja a munkatársaké és családé volt.

Hajnal László

Önkormányzati dolgozók, közterület-felügyelők, és már nyugdíjba vonult hivatali dolgozók gyűltek össze a köztisztviselők napja alkalmából július 1-jén, hétfőn, a kötetlen családi napot az előző évi hagyományoknak megfelelően az Oláh Gábor utcai Debreceni Sportcentrum területén lévő pihenőhelyen rendezték meg. Sokan családtagokkal együtt érkeztek, így hétszáznál is többen foglaltak helyet a sörpadokon, vagy épp sorban álltak a papírtálcán kínált debreceni párosért. Kilépve a polgármesteri hivatal falai közül, egy napra valamennyien lecserélték a hivatali öltözéket könnyed, hétköznapi viseletre, és ügyintézés helyett jobban megismerhették egymást.

Köztisztviselők napja Debrecenben
A Nagyerdőn készültek programokkal a köztisztviselők napja alkalmából Debrecenben
Forrás: Molnár Péter

Az elmúlt 4-5 év mindenképpen izgalmas és vérzivataros volt, rengeteg problémával néztünk szembe, de azt érdemes megállapítani, hogy a debreceni önkormányzat, a polgármesteri hivatal dolgozói válságálló, erős, összetartó közösséget alkotnak

 – mondta köszöntőjében Papp László. A polgármester büszkeségét fejezte ki a hivatal profi munkájáért és működéséért. Hozzátette, amint a korábbi években, idén is igyekeztek olyan mértékű bérfejlesztést végrehajtani, ami erősíti a kohéziós erőt. Úgy véli, Debrecen gazdasága lehetővé teszi, hogy a város kötelékében dolgozó és Debrecen polgáraiért munkálkodók köztisztviselők a munkaerőpiacon is versenyképes juttatást kapjanak.

Papp László, Debrecen polgármestere
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Molnár Péter

Könnyed családi program volt a köztisztviselők napja

Szekeres Antal főjegyző emlékeztetett rá, a köztisztviselők napját a városi közgyűlés döntése alapján nyilvánították munkaszüneti napnak a hivatali dolgozók számára. Fontosnak tartja, hogy egy nap akták és ügyiratok nélkül, kötetlenül tudjanak beszélgetni a dolgozók, és olyan programokon vehetnek részt, amely a polgármesteri hivatalban kialakított szervezeti kultúra pozitív elemeit erősíti.

A köszöntők után Vaskó Tímea, az Adóügyi Osztály munkatársa reggeli tornára hívta az aktívabb résztvevőket, legalább százan csatlakoztak, hogy ledolgozzák a korábban elfogyasztott debreceni párost, főtt virslit és káposztás rétest.

Ha a tornára nem is vállalkozott mindenki, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrkutyás bemutatójára már lényegesen többen voltak kíváncsiak. A családi napra fellépőként érkezett Badár Sándor színész, humorista, műsorral készült a Vojtina Bábszínház.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában