Helyi közélet

2024.07.30. 13:01

Százmillió forintos multifunkcionális sportpályát adtak át Pocsajon – fotókkal, videóval

Nemcsak sportolásra alkalmas az újonnan elkészült beruházás, hanem közösségi térként is funkcionálhat. A pocsaji sportpálya bárki számára használatba vehető, és az iskolai testnevelési órák megtartására is alkalmas.

Hajnal László

Elkészült a sportpálya Pocsajban

Forrás: Czinege Melinda

Elkészült a multifunkcionális, rekortán sportpálya Pocsajon, a Nagy utcában, a létesítményt július 30-án, kedden délelőtt adták át. Szőllősi Roland, Pocsaj polgármestere köszöntőjében elmondta, több éves előkészület előzte meg a pálya átadását, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Pocsaj önkormányzatának összefogásával több mint százmillió forint értékű beruházásként valósulhatott meg.

sportpálya, pocsaj
 Szőllősi Roland, Pocsaj polgármestere ismertette a sportpálya megvalósulásához vezető utat
Forrás: Czinege Melinda

A 22x42 méteres pályához palánk, labdafogó háló és pályavilágítás is tartozik. A pálya burkolatára kézi-, kosárlabda és labdarúgó vonalazást is felfestettek. A kivitelező két kézilabdakaput, négy kosárlabdapalánkot és négy mini focikaput is telepített

– részletezte. A polgármester hozzátette, az elkészült pálya akkor él igazán, ha használják. Mint fogalmazott, a fiatalok már alig várják, hogy birtokba vehessék, és beépítsék a mindennapjaikba.
Megtudtuk azt is, a pálya használata felügyelet mellett, időpontfoglalással lehetséges, emellett az iskolai testnevelési órákba is beépül. Szőllősi Roland a házirend betartására és a létesítmény megóvására kérte a polgárokat, hogy a sportolók biztonságos, minőségi pályát használhassanak.

Olyan helyen készült el a sportpálya, ahol a legnagyobb igény volt rá

Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Jelenlét misszióért és településcsoportért felelős vezetője beszédében elmondta, a pocsaji sportpálya a Felzárkózó települések program részeként jött létre. Megemlítette, országosan 51 helyszínen adtak már át sportolásra alkalmas létesítményt, és további 30 községben vagy faluban terveznek továbbiakat megvalósítani a következő időszakban. Úgy véli, a szociális munkára alapozva bármit el lehet érni a lakhatás, a gazdaság vagy akár a prevenció területén. Mint fogalmazott, a sport révén rendkívül hatékony integrációs eredményeket lehet elérni.

A sport és az éneklés a nemzeti összetartozás két mozgatórugója. A sport a nemzeti identitástudat szerves része, és a fiatalok esetében a személyiség fejlődését is nagyban elősegíti

– vallja Vida Máté. A református lelkész szerint a sportpálya egyben közösségi tér is, egy olyan hely, ahol a gyermekek megtanulhatják a tisztességes küzdelmet, az együttműködést, az önfegyelmet, megtapasztalhatják a dicső győzelmet és az őket szolgáló kudarcot is.

Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke szerint az olimpia idején különös jelentősége van a sportnak és a küzdelemmel elért eredményeknek. Mint mondta, az olimpiához hasonlóan Isten örömhírének szolgálata, az apostoli feladat is több ezer éves múltra tekint vissza, és kitágítja a látásmódot.
A köszöntőket ünnepélyes szalagátvágás, majd a pálya megszentelése követte. Ezután a fiatalok használatba is vették a létesítményt. Röppent a kosárlabda, kapufára pattant a focilabda, a vidám hangulathoz a gyerekek edzője, a jelenlevők és a sajtó képviselői is csatlakoztak, így egy spontán sportdélelőtt alakult ki Pocsajban. Ezt követően a közösségi program pedig a Mosoly Jelenlét Pont és Közösségi térben folytatódott.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában