Forgalomkorlátozás

2024.07.15. 17:52

Egy hónapig tartó munkába kezdtek bele Debrecen belvárosának kellős közepén

Július közepén kezdték, várhatóan egy hónap múlva fejezik be a Hunyadi utca páratlan oldalában zajló munkálatokat a cívisvárosban. A távhővezeték-felújítás Debrecen területén nem egyszeri projekt lesz ráadásul, és hogy ez milyen módon fogja korlátozni a forgalmat, szakember tájékoztatása alapján derült ki.

Balogh Efraim

Távhővezeték-felújítás Debrecen belvárosában

Forrás: Molnár Péter

Nagy munkálatok zajlanak július 15-től a Hunyadi utcán, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma épülete előtti szakaszon, és ez várhatóan egy hónapig fog tartani. A távhővezeték-felújítás Debrecen belvárosában a közlekedőket is érinti, a forgalomkorlátozás részleteiről Borbás Csaba, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. műszaki vezetője adott felvilágosítást a Haonnak.

Távhővezeték-felújítás Debrecen belvárosában haon
Távhővezeték-felújítás Debrecen belvárosában
Forrás: Molnár Péter

Kész lesz még a virágkarnevál előtt a távhővezeték-felújítás Debrecen belvárosában?

– Ez a munka a Hunyadi utca páros oldalán a város több pontján zajló távhővezeték korszerűsítésének eleme – vezette fel Borbás Csaba. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a felújítás korlátozni fogja a forgalmat a járdán és a kerékpárúton is, az autók viszont a szokott módon közlekedhetnek majd. Nem ez lesz az idei egyetlen távhővezeték-felújítás Debrecen területén egyébként: mint a műszaki vezető előrevetítette, további 10-12 helyszínen terveznek még dolgozni.

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. közleménye szerint két alkalommal szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás, a felhasználókkal egyeztetett időpontban, néhány épületben:

  • Református Kollégium,
  • Egészségbiztosítási Pénztár, 
  • Hunyadi u. 9-11 sz. lakások, 
  • Vojtina Bábszínház, 
  • Péterfia u. 4 sz. Irodaház, 
  • Péterfia u. 2. sz. alatti lakások, irodák, üzletek és egyéb gazdasági társaságok.

Hozzátették, a munkavégzések napközben zajjal járhatnak. A kivitelező a környéken élők, valamint a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 Tehát akkor egy hónapig kell kerülgetni a lezárt területet a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak? Borbás Csaba erre is válaszolt: habár a megszabott végső határidő alapján augusztus 15-ig végzi a szükséges munkálatokat a kivitelező, de ha ehhez képest például egy héttel korábban elkészül, akkor hamarabb újraindulhat a forgalom. Valamelyest sürgető tényező az augusztus 20-i Debreceni Virágkarnevál, ezért is kell legkésőbb egy hónap múlva befejezni a projektet, hogy zavartalanul működhessenek az ünnepnap programjai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában