Egyház

2024.07.16. 19:57

Törő András lesz a római Pápai Magyar Egyházi Intézet rektora

A lelkipásztor a Debreceni Karitatív Testület elnöki posztjáról is leköszönt. Papp László polgármester a Facebook-oldalán mondott köszönetet Törő Andrásnak azért, amit a városért tett.

Haon.hu

A Rómában működő Pápai Magyar Egyházi Intézet rektora lesz Törő András atya, akit a legtöbben talán a Megtestesülés Plébánia lelkipásztoraként, valamint a Debreceni Karitatív Testület jelenlegi elnökeként ismernek – számolt be Facebook-oldalán Papp László polgármester kedd este. Széles Diána bejegyzése szerint a DKT ma taggyűlést tartott, ahol Törő András le is köszönt a testület elnöki posztjáról.

Törő András lesz a Pápai Magyar Egyházi Intézet rektora
Pápai Magyar Egyházi Intézet
Forrás: Napló-archív

Papp László a kinevezés kapcsán azt írta, „Debrecen egyházi és kulturális történetének egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye előtt állunk”.

Hatalmas elismerés ez személyének, munkásságának, a mögötte álló közösségnek, s – úgy érzem – Debrecen hitéletének, a debreceni szellemiségnek is

– tette hozzá a polgármester, aki köszönetet mondott Törő Andrásnak a város közössége érdekében végzett eddigi tevékenységéért, rektori munkájára pedig Isten áldását kérte.

Törő Andrással márciusban készítettünk podcastot. – Aggodalom még nem szült hitet, biztos vagyok benne, hogy Isten nem aggódik ezért az egyházért, a kereszténységért, az ünnepeinkért, így erre nekünk sincs okunk – mondta akkor többek között a római katolikus pap.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában