Helyi közélet

2024.07.26. 13:43

Most már nem porzik, s nem válik tengerré ez a debreceni utca

A cívisváros önkormányzata idén is nagy figyelmet fordít a lakossági kezdeményezésekre. Erre példa a Hegyköz utca szilárd burkolattal való ellátása, melynek munkálatai a napokban készültek el. A debreceni útfelújításokra ebben az évben is több milliárdot költ a város önkormányzata.

Bekecs Sándor

Szinte nincs olyan nap, amikor ne adnánk hírt egy-egy befejezett vagy elindult debreceni útfelújítás kapcsán. Az elmúlt hetekben elkészült többek között a Mészöly Géza utca, a Kartács utca második üteme, illetve a Tóth Árpád utca nagyfelületű aszfaltozása is. Debrecen önkormányzata saját költségvetéséből nagyfelületű aszfaltozásokra, járda- és lépcsőfelújításokra mintegy 2 milliárd forintot, szilárd burkolattal nem rendelkező utak fejlesztésére pedig mintegy 2,5 milliárd forintot fordít ebben az évben. Most újabb utca lakói örülhetnek annak, hogy aszályos időben nem porzik, eső után pedig nem úszik az út.

debreceni útfelújítás, útfejlesztés
A debreceni útfelújítások újabb mérföldköve a Hegyköz utca szilárd burkolattal való ellátása
Forrás: Kiss Annamarie

– A Debrecen 2030 program kiemelt figyelmet kapnak a debreceni útfelújítások és útfejlesztések. A városvezetőségnek kiemelt célja, hogy a debreceniek és a Debrecenben élők életminőségét folyamatosan javítsa – hangsúlyozta Dankuné Nagy Gyöngyi, a debreceni 6. számú önkormányzati körzet megválasztott képviselője július 26-án, a Hegyköz utcán tartott sajtótájékoztatóján. 

Lakossági kezdeményezésre indult a debreceni útfelújítás

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is nagy hangsúlyt fektetünk a lakossági kezdeményezésekre. Ennek eredménye most a Hegyköz utca fejlesztése, amely 311 méter hosszúságban, 102 millió forintból kapott szilárd burkolatot

 – ismertette Dankuné Nagy Gyöngyi. Mint kifejtette, a Hármashegy utcától induló szakaszt 105 méteren és 6 méter szélességben, a vasútig tartó részt pedig 206 méteren és 4,5 méter szélességben újították fel. A beruházás részeként útpadka is épült, illetve rendezték a csapadékvíz-elvezetést is. A kivitelezés áprilisban indult.

debreceni útfelújítás, útfejlesztés
Dankuné Nagy Gyöngyi ismertette a beruházás részleteit
Forrás:  Kiss Annamarie

–  Köszönöm az önkormányzat támogatását, s köszönöm a lakók türelmét. A munka itt nem állt meg, ugyanis a Kertségi Program részeként további utcák korszerűsítése, javítása van tervben a Bay András kertben, a Bihari kertben és a Pércsikertben is – osztotta meg kérdésünkre az önkormányzati képviselő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában