Felhívás

2024.07.12. 15:28

A hőség miatt nyomásesésre és vízhiányra készülhet két hajdú-bihari település

Haon.hu

Pocsaj és Esztár egyes részein a kánikulai időszakban a megnövekedett ivóvízhasználat miatt időszakosan nyomásesés és átmeneti jellegű vízhiány tapasztalható, előreláthatóan 18 és 22 óra időszakban – tudatta portálunkkal a Debreceni Vízmű Zrt. 

Pocsaj és Esztár településeken időszakosan nyomásesés és átmeneti vízhiány léphet fel
Pocsaj és Esztár településeken időszakosan nyomásesés és átmeneti vízhiány léphet fel
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Mint írják, munkatársaik mindent megtettek és megtesznek annak érdekében, hogy ezt elkerüljék, mérsékeljék, időtartamát csökkentsék. A településen üzemeltetésükre bízott vízellátó rendszer kapacitása nem alkalmas a település intenzív fejlődésével arányosan és drasztikusan megnövekedett vízigények kánikulai csúcsban történő tartós és megfelelő nyomással történő ellátására.

A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a kánikulai napokon, hőségriasztás idején vízhasználataikat úgy válasszák meg, hogy 17 és 22 óra között kizárólag csak az alapvető, kommunális és higiéniai jellegű fogyasztásra (ivás, főzés, tisztálkodás) korlátozzák azt, kérik elkerülni az ettől eltérő vízhasználatokat, úgy, mint kocsimosás, medencetöltés, öntözés és minden egyéb, ami halasztható és nem alapvető igény.

Közleményükben azt is megjegyzik, a víziközmű rendszer fejlesztési igényeire nézve javaslataikat a korábbi időszakban megtették és annak megvalósításához az Önkormányzattal együttműködve minden közreműködést a rendelkezésünkre álló jogszabályi, üzemeltetői keretek között megadnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában