Közlekedés

2024.08.26. 17:20

Újabb forgalmas kereszteződést alakítanak át Debrecenben

Új sávokat hoznak létre, hogy nagyobb legyen az áteresztőképesség. A munka leghamarabb 2024 végén kezdődhet el Debrecen nyugati részén, a Szoboszlói út és a Külsővásártér csomópontjában.

Haon.hu

Eredményes lett a Szoboszlói út és a Külsővásártér csomópontjának átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás, jelentette be Facebook-oldalán Papp László hétfő délután. A polgármester hozzátette, ezzel rég várt beruházás valósul meg Debrecen nyugati városrészében.

Megújul a Szoboszlói út és a Külsővásártér csomópontja Debrecenben
Megújul a Szoboszlói út és a Külsővásártér csomópontja Debrecenben
Forrás: Google Street View

Arról, pontosan hogyan alakítanák át a forgalmas kereszteződést, korábban azt írtuk: a Szoboszlói úton, a csomópont előtti 200 méteres szakaszon a 4-es főút szelvényezés szerinti jobb oldalán a meglévő zöld sáv helyén egy plusz forgalmi sávot alakítanak ki, továbbá az általános iskola előtti szakaszon a szelvényezés szerinti bal oldalon lévő besorolósávot 60 méterrel meghosszabbítják.

Az Erzsébet utcán a Salétrom utcától a csomópontig tartó 250 méter hosszú szakaszon a szelvényezés szerinti bal oldalon a 4-es által kirajzolt útszakasz lesz a főirány úgy, hogy a Külsővásártér irányába kelljen sávot váltaniuk a közlekedőknek. A csomópont áteresztőképességének növelése érdekében a Külsővásártér irányába az Arany János utcát megelőző 100 méteres szakaszon a Mentőállomás autóbuszmegállótól egy új jobbra kanyarodó sávot építenek ki a távolsági autóbuszok közlekedésének megkönnyítése érdekében, valamint az Arany János utca és Széchenyi utca közötti 130 méteres szakaszon szintén egy új jobbra kanyarodó sáv létesül.

Már 2024 végén elkezdődhet a fejlesztés Debrecen nyugati részén

Posztja alatt kommentben Papp László azt írta, hogy a szerződéskötést és a munkaterület átvételét követően a kivitelezőnek 18 hónapja lesz a teljes beruházásra. A munkavégzés leghamarabb év végén, az időjárás függvényében kezdődhet el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában