Bordás Jánost is beválasztották

2024.08.26. 19:02

Eggyel többen vannak Hortobágy Örökös Pásztorai

„Csak az első 30 év a nehéz” – mondja Bordás János a pályájuk elején járó fiataloknak. A Hortobágyi Nonprofit Kft. számadó csikósa lett Hortobágy legújabb örökös pásztora.

Haon.hu

Hortobágy Örökös Pásztorai közé választották Bordás Jánost, a Hortobágyi Nonprofit Kft. számadó csikósát, írta meg a kft. közösségi oldala hétfőn. „Több mint 40 éves munkássága példaértékű, és eredményei mély tiszteletet ébresztenek kollégái körében. János elhivatottsága és alázatos munkája nagyban hozzájárul a Hortobágyra jellemző pásztoroló állattartás és nóniusz tenyésztés magas színvonalú fenntartásához és bemutatásához. Évtizedek óta minden rendezvényünk hiteles és kiemelkedő alakja” – tették hozzá a posztban.

Hortobágy Örökös Pásztorai közé választották Bordás Jánost
Hortobágy Örökös Pásztorai közé választották Bordás Jánost
Forrás: Facebook / Hortobágyi Nonprofit Kft.

Életen át tartó tanulás kell a hortobágyi pásztorélethez

Kiemelték továbbá, hogy Bordás János személyisége és példamutatása különösen ösztönzően hat a fiatalabb generációkra, akik tőle nem csak a mesterség alapjait sajátíthatják el, hanem azt a hozzáállást is, amely ezen életforma alapját adja. A számadó csikós gyakran emlékezteti őket arra: 

Csak az első 30 év a nehéz.

A mondással Bordás János arra tanítja a fiatalokat, hogy a pásztorélet és a csikósmesterség mély megértése életen át tartó tanulást, türelmet és kitartást igényel, mutattak rá a bejegyzésben, amiben egyúttal gratuláltak is Hortobágy legújabb örökös pásztorának.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában