Az elmúlt hét eseményei

2024.08.12. 11:39

Kamionok és traktorok vették be a hajdúvárosokat – fotókkal

Mindenféle jármű felvonult az elmúlt hétvégén vármegyénkben. A kamionok és traktorok mellett postáról, betegségről is szólt a hét.

Haon.hu

A kamionos találkozó leglátványosabb attrakciója a felvonulás

Forrás: Napló-archív

Álmosan indul a 2024. augusztus 5-11-i hét, hogy aztán a végére felpörögjön: kamionok és traktorok dübörgése, a bor zamata, a jazz ritmusa tetőzte be az addig viszonylag eseménytelenül csordogáló napokat. Ha nem is a legfontosabb, de a leglátványosabb kétségkívül a szoboszlói kamionos találkozó volt. Pénteken este kamionok lepték el a fürdővárost; a 13. Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó idén is egy felejthetetlen felvonulással vette hivatalosan kezdetét. A repülőtéren aztán hatalmas fiesztát rendeztek, rengetegen látogattak ki megnézni a gépmonstrumokat, esténként pedig ezrek partyztak a legjobb zenékre. Természetesen fotósaink is ott voltak és megörökítették a legjobb pillanatokat:

A sofőröktől pedig megtudtuk, milyen is kamionosnak lenni:

A kamionok mellett a traktoroké volt a főszerep a Hajdúságban: a Nemzetközi Traktorhúzóverseny szintén pénteken este kezdődött, a Traktorkarnevál Hajdúböszörmény utcáin haladt végig, bemutatva a veterán járműveket, no meg a másnap versenyző feltuningolt gépszörnyeket.

Szombaton a veterán járművek is megmutatták magukat Hajdúböszörményben:

Vihar és megbetegedés is volt

A hét celebhírrel indult; Kabai András, a Házasság első látásra macsója a Campus Fesztiválon, illetve egy belvárosi szórakozóhelyen is megtáncoltatta a bulizni vágyókat.

Nagyon szeretem a debreceni bulikat, nagyon sok ismerősöm is van a környékről, sokan tudják rólam, a főszezonban járom az országot, de Debrecenbe mindig másmilyen érzésekkel érkezem. Ezek a bulik igazán különlegesek számomra, és ami jó hír, jövök még a vármegyébe, Hajdúböszörményben és zenélni fogok a Hajdúsági Napokon, augusztus 20-án pedig Püspökladányban lépek fel

– mondta el a Haonnak adott hosszabb interjúban, melyben párkapcsolatáról is beszélt.

vihar Debrecen haon
Látványos felhőkkel érkezett a front
Forrás: olvasói fotó

Este egy kis frissítő vihar érkezett Hajdú-Biharba, amivel – a meteorológiai előrejelzést figyelve – egy darabig be kell majd érnünk.

A múlt héten kedden tette közzé az ÁNTSZ a július 22 – 28. közötti időszakban bejelentett fertőző megbetegedések adatait. Mint ebből kiderült, tömeges, közösségi gastroenteritis-járványt jelentettek Hajdú-Bihar vármegyében, ahol egy munkahely dolgozói között július 20-ától lázzal, hányással, hasmenéssel, hasi görcsökkel járó enterális járvány kezdődött. 

Változás a posta és a Volán háza táján

Augusztus első napjaiban futótűzként terjedt el az országos hírportálokon, miszerint a Magyar Posta 100 postahivatalt zár be országosan. A Hajdú Online tisztázta, hogyan érinti az intézkedés vármegyénket:

Egy másik változás, hogy új, választható szolgáltatást vezetnek be a távolsági buszokon. Utasoknál és buszvezetőknél érdeklődtünk, mi a véleményük a buszos helyjegyről: 

A nagy naphoz közeledve a BMW Group Gyár debreceni üzeme tette közzé, hogy az épülő egység hamarosan elnyeri végleges állapotát a cívisváros határában:

Csütörtökön kezdődött és vasárnap estig tartott az idei Debreceni Bor- és Jazznapok, mely ezúttal is hangulatos kikapcsolódást kínált a Nagyerdő fái alatt.

bor jazz Debrecen haon
Nem lehetett panasz a zenei és borkínálatra sem a Bor- és Jazznapokon
Fotó: Kiss Annamarie

Nem úsztuk meg a hetet balesetek nélkül; kedden felborult egy traktor Debrecen egyik forgalmas utcájában, Berettyóújfaluban egy ház falához csapódott két autó, csütörtökön kisteherautóval ütközött össze egy autó Debrecen egyik forgalmas pontján:

Vasárnap szokatlan felhívás jelent meg az egyik közösségi oldalon: valaki pénzt talált Debrecenben, letétbe helyezte, és az összeg tulajdonosát keresi, aki egy feltétel teljesítésével veheti át a pénzt:

Írtunk még egy új, debreceni traffiboxról, és az az ingyenes födémszigetelés lehetőségéről is.


 

 

 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában