Becsengetés

2024.08.24. 21:21

Megkezdték a tanévet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében is

Haon.hu

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében is megkezdődött a tanév

Forrás: Tóth-Kovács Magdolna-archív

Megkezdődött a 2024/25-es tanév a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében is. Az egyházmegye fenntartása alatt működő többcélú köznevelési intézmények igazgatói, iskolalelkészei, gazdaságvezetői, az intézményegységek vezetői a tanév eleji, sokrétű adminisztrációs feladatokról szóló tanácskozásra jöttek össze augusztus 22-én, Debrecenben, az Egyházmegyei Kateketikai Központban – számolt be róla honlapján az egyházmegye.

Hivatalosan is megkezdődött a tanév
Hivatalosan is megkezdődött a tanév
Forrás: Tóth-Kovács Magdolna-archív

A jelenlévőket Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök köszöntötte, majd Heidelsperger István oktatási ügyekért felelős püspöki helynök lelki útravalóval látta el a vezetőket. A tanácskozáson Németh István püspöki titkár, Némethné Székely Julianna tanfelügyeleti-, Kovács István oktatásszervezési EKIF igazgató, valamint Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató is jelen volt.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye pedagógusai egyházmegyei tanévnyitó ünnepségre is készülnek, amely augusztus 26-án, hétfőn lesz a debreceni Megtestesülés-templomban. A hagyomány szerint Palánki Ferenc megyéspüspök 10 órától Veni Sancte szentmisét mutat be a jelenlévő iskolalelkészekkel, majd az ünnepi alkalmon átadja az újabb kinevezéseket, valamint a Szent Gellért-díjat.

Ezen a délelőttön a pedagógusok részt vehetnek egy nem mindennapi előadáson is. Molnár József László digitális kommunikátor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) tagja a mesterséges intelligenciáról tart előadást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában