Különös betörés

2024.09.01. 14:00

Nem akart betörni a családhoz, a képzelt gyilkosai elől menekült a debreceni férfi

Ijesztő jelenetre ébredt éjszaka egy Debrecen külvárosában élő házaspár.

Haon.hu

Nem mindennapi esetről értesült a Haon, ami Debrecenben, egy Létai út környéki kertes házban történt, ahová rendőrök vonultak ki egy augusztus végi éjszakán. A családi házban lakó házaspár női tagját telefonon értük el, aki részletesen leírta, mi történt pontosan.

betörés debrecen illusztráció
Később rendőrök is érkeztek a fantombetörés helyszínére
Forrás: illusztráció / MW-archív

Elmondta, arra ébredt a kérdéses éjjelen, hogy valaki megnyomta a kerti kapun lévő csengőt. A nyugodt környékre és a család életvitelére sem jellemző, hogy ebben a lehetetlen időpontban látogató érkezne, így óvakodva kinézett az ablakon, azonban senkit nem látott a bejáratnál. Némi várakozás után visszafeküdt az ágyba, ám továbbra is éberen figyelt. Kicsivel később lépteket hallott a kertből, majd a bokrok is zörögni kezdtek, ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy hívatlan vendégük feltehetőleg bemászott a kerítésen.

Felkeltette a férjét, akivel együtt tüstént kiment az erkélyre, abba az irányba, ahonnan a hangokat hallották:

A fiatalember továbbra is a kertben botorkált, miközben valakivel hangosan beszélt telefonon. Valójában nem volt ijesztő a jelenet, csak különös. Mivel nem úgy tűnt, mintha betörés készülne, megkérdeztük, mégis miben segíthetünk, mit keres a kertünkben

 – mondta a nő. Ekkor a gyanús idegen feléjük fordult, és azt kérte, mondják meg a pontos címet, mert fogalma sincs, hogy hol van.

Üldözöttből betörő

– Természetesen nem akartunk neki válaszolni, mert nem tudtuk, hogy kivel beszélhet, ezért nem árultuk el a lakcímet. Mondtuk neki, hogy távozzon, vagy hívjuk a rendőrséget, erre azt felelte, hogy épp a segélyhívó központtal beszél telefonon, akik arra várnak, hogy adja meg a tartózkodási helyét – tette hozzá. Miután a férfi letette a telefont, elmondta a házaspárnak, nem akart betörni, mindössze menekülni kezdett, mert úgy gondolja, meg akarják ölni. Viselkedése nem volt agresszív, ittasnak sem tűnt, mindössze kissé zavart volt. 

Állítása szerint egy bizonyos „ria” megnevezésű kábítószert fogyasztott, a Csűry Bálint utcán szeretett volna átkelni, azonban az utca végét nagyon sötétnek találta, a vasúti sínek mentén ugyanis nincs közvilágítás, ekkor rémült meg, hogy valaki üldözi, és az életére akar törni. Mire a családi házhoz ért, a félelem teljesen úrrá lett rajta, ezért előbb becsengetett a házba, majd ijedtében be is mászott a kerítésen.

Ezután a nő elmondása szerint férje kinyitotta neki a kapuajtót, és azt mondta: ahol bejöttél, ott ki is mész. Időközben valószínűleg bemérték a segélyhívást, mert egy rendőrségi transzporter várta a ház előtt a fiatal férfit, akinek innentől kezdve a hatóságnak kellett magyarázkodnia. Ahogy a házaspár, mi is azt reméljük, hogy a megriadt betörőt valóban nem üldözte senki, és csak a fejében léteztek a szabadon sétálgató gyilkosok.

A napokban egy Petőfi téren magára hagyott kerékpár nyomán is kirajzolódott egy különös történet, amelyben egy szatír is felbukkant. Az erről szóló írásunk itt olvasható:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában