Az egykori izraelita iskola épületében emlékeztek a helyi zsidóságra Hajdúsámsonban

Az ünnepség résztvevőit Hunyadi László, Izrael tiszteletbeli konzulja is köszöntötte..Dandé Lászlóné alpolgármester többek között elmondta: Hajdúsámson méltó módon őrzi az egykori zsidó családok, tanítók, diákok emlékét.

Dandé Melinda

Ötödik éve emlékeznek meg Hajdúsámsonban a zsidóságra a Magyar Pünkösdi Egyház Hajdúsámsoni „Élet” Gyülekezetének imatermében, azon a helyen, ahol egykor, pontosan 1944-ig izraelita iskola működött.

A hajdúsámsoni megemlékezés résztvevői
A hajdúsámsoni megemlékezés résztvevői
Forrás: Dandé Melinda

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Hunyadi László, Izrael tiszteletbeli konzulja, Pető József pünkösdi lelkipásztor, Hajduné Nagy Ibolya, a találkozó megálmodója, Gáll Ottó, a Magyar Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetségének alelnöke, dr. Grósz Zsuzsanna, a Debreceni Zsidó Hitközség alelnöke, valamint Szanyi György tiszteletes és Bujdosó Tibor, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Dandé Lászlóné alpolgármester az ünnepségen elmondta, méltó módon őrzi Hajdúsámson az egykori zsidó családok, tanítók, diákok emlékét, akik békében, egy szerető közösséget alkotva éltek itt.

Hajduné Nagy Ibolya, a megemlékezés megálmodója, szervező
Hajduné Nagy Ibolya, a megemlékezés megálmodója, szervező
Forrás: Dandé Melinda

A megemlékezésen közreműködött Szabóné Hőgye Helga hegedűművész és Éliás Viktor, a Debreceni Zsidó Hitközség kántora. A jelenleg is működő gyülekezeti terem építéséről kiállítás is nyílt.

Az összejövetel szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában