Ügyeleti hírek

2 órája

Autó is borult Hajdú-Biharban – egymás után kapták a riasztásokat a tűzoltók

Hétfőn számos helyen felcsaptak a lángok, több kidőlt fa is veszélyeztette a forgalmat, de balesetekből sem volt hiány Hajdú-Biharban. Rengeteg helyre vonultak a tűzoltók.

Haon.hu

Több balesetnél is szükség volt a tűzoltók hősiességére – a fotók a Nyírábrányban felborult autó látható

Forrás: katasztrófavédelem

Egy tizenöt méteres fa az úttestre dőlt és a forgalmat akadályozta Debrecenben, a Lencz utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat. A Kosztolányi Dezső utcában szintén egy nagyméretű fa a gyalogos- és járműforgalmat veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán át, motoros láncfűrésszel avatkoztak be – tudatta portálunkkal a hajdú-bihari katasztrófavédelem.

A tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat
A tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat
Forrás: katasztrófavédelem

Másfél hektáros területen égett a gaz Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A tűz erdősávot veszélyeztetett, a lángokat a debreceni hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal.

Hosszúpályiban, a Homok utcában egy ötszáz négyzetméteres területen a száraz avar égett, emiatt riasztották a konyári önkéntes, a létavértesi önkormányzati tűzoltókat. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kétszáz négyzetméteren égett a gaz és avar Berettyóújfalu és Földes között, a 42 számú főút mellett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Egy százliteres fém szeméttároló tartalma égett tegnap a debreceni Széchenyi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Nem csak tűzesetekhez riasztották őket

Omlott a vakolat egy épület homlokzatáról a debreceni Simonffy utcában. Ide a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a meglazult vakolatrészeket gépezetes tolólétrán keresztül távolították el.

A meglazult vakolatrészeket a tűzoltók egy gépezetes tolólétrán keresztül távolították el
A meglazult vakolatrészeket a tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül távolították el
Forrás: katasztrófavédelem

Hétfő délután két autó ütközött össze Nyírábrányban, a Budaábrányi utcában. Az egyik autó az oldalára borult. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. Az úttestre nagy mennyiségű olaj került, annak felitatásán is dolgoztak a tűzoltók. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség lezárta az érintett utat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított a helyszínről.

Két autó ütközött össze hétfő délután Debrecenben, a Füredi úton is. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze Debrecenben, a Kassai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában